donderdag 22 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
1
(1)

Nieuw gevangenishuis voor veroordeelde oud-president Bouterse in Suriname

lees ook ...

Nachtelijke brand verwoest woning en voertuig in Wanica; Fam...

Een laagbouwwoning aan de Zuurzakweg te Santo Boma in het district Wanica is volledig afgebrand, samen met een voertuig dat in de garage stond geparkeerd. De vrouw des huizes liep brandwonden op aan h...

Desi Bouterse, de voormalige legerleider en ex-president van Suriname, die onlangs tot twintig jaar gevangenisstraf is veroordeeld in verband met de Decembermoorden van 1982, krijgt na 41 jaar en een strafproces van zeventien jaar een eigen ‘gevangenishuis’. Dit huis wordt momenteel gebouwd op het terrein van het Dr. F. A. C. Dumontier Militair Hospitaal, gelegen op de hoek van de Abraham Ph. Samson- en de Flustraat. Het nieuwe gevangenishuis, momenteel nog in aanbouw, heeft naar schatting afmetingen van drie bij zes meter.

Het wordt volledig opgetrokken uit betonstenen, voorzien van hoge luikramen en een deur, terwijl het dak beveiligd zal zijn met betonnen schotten. Hoewel de bouw van het toekomstige ‘verblijf’ van Bouterse niet deze maand zal worden afgerond, wordt verwacht dat dit wel het geval zal zijn in februari. Tot die tijd is het onbekend in welke strafinrichting hij zal worden ingeschreven en waar hij in hechtenis zal worden gehouden.

Het Militair Hospitaal, oorspronkelijk geopend in 1965, is speciaal ontworpen voor de eerste lijn verpleging en revalidatie van militair personeel, medewerkers van het ministerie van Defensie en hun familieleden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw gevangenishuis voor veroordeelde oud-president Bouterse in Suriname