woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
5
(1)

Nieuw DNA-gebouw officieel in gebruik genomen; personeel nu geüniformeerd

lees ook ...

Stakeholders Bigi Pangebied bijgepraat over Mangrove project...

Een delegatie, bestaande uit vertegenwoordigers van de Anton de Kom Universiteit Suriname (AdeKUS) en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), heeft woensdag een bijeenkomst gehad met touroperato...

Vrijdag was het een grote dag voor de leiding en het personeel van De Nationale Assemblee (DNA). Het nieuwe gebouw op de hoek van de Grote Combeweg en de Henck Arronstraat is officieel in gebruik genomen. Om zich als één van de drie machten in Suriname te onderscheiden zal het parlement nu ook een eigen logo gebruiken. Een ander nieuwigheid is dat het personeel werkzaam op de griffie vanaf heden geüniformeerd op het werk zal verschijnen.

In het nieuw gebouw zijn enkele afdelingen van de griffie gehuisvest. DNA-voorzitter Marinus Bee, zegt dat er de komende twee jaren hard gewerkt zal worden om alles weer onder één dak te krijgen. “Het contract is reeds getekend met de architect, die aan onze vergaderzaal gestalte zal geven”, deelt de parlementsvoorzitter mee.

Voorzitter Bee heeft de ‘stonfutu’s’ van het parlement ook gehuldigd. De stonfutu’s zijn medewerkers die ten tijden van de brand van het parlementsgebouw in 1996 al werkzaam waren bij de DNA.

Voorzitter van de commissie nieuwbouw, Mahinderkoemar Jogi zegt dat het de bedoeling is om vóór de komende verkiezing een jaarrede en een begroting te behandelen in de nog te komen vergaderzaal aan de Henck Arronstraat.

De griffier van het parlement, Ruth de Windt dook tijdens haar toespraak de geschiedenis in. Het parlementsgebouw was in de 18e eeuw opgezet als woning voor gouverneur Nepveu. In 1887 werd het pand in gebruik genomen door de koloniale staten, toen het Surinaams parlement, om te vergaderen. Verder memoreerde de griffier tijdens haar speech oud parlementariërs, medewerkers, gewezen- griffiers en voorzitters die zich na de brand hebben ingezet om te komen tot het nu verrezen pand.

Uit handen van de voorzitter heeft de Windt het boekje ‘Ethische gedragscode, dienst- en kledingvoorschriften’ ontvangen. Dit boek zal de griffier door distribueren naar alle personeelsleden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw DNA-gebouw officieel in gebruik genomen; personeel nu geüniformeerd