dinsdag 16 juli 2024
32 C
Paramaribo
18 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuw directoraat bij TCT

lees ook ...

Uitbetaling gepensioneerden deze maand een feit

Deze maand zal de koopkrachtversterking van de gepensioneerde ambtenaren worden uitbetaald. Het gaat om een bedrag van SRD 2.500. De regering heeft de opdracht al gegeven aan het Pensioenfonds en Cebu...

TCT-minister Albert Jubithana vertrekt binnenkort op eigen verzoek en wordt vervangen door SOZAVO-minister Uraiqit Ramsaram. Het staatshoofd vindt de periode tot de komende verkiezingen te kort om een nieuw minister te benoemen. Toch is Herman Allendy gevraagd deze functie te vervullen, maar die wil geen politieke functie. Een nieuw directoraat is in het leven geroepen op het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme.

Allendy, voormalig president-commissaris bij staatsolie wordt directeur van dit directoraat. Het directoraat zal beleid maken ten behoeve van de staatsbedrijven, die onder dit departement functioneren. Santhoki rekent erop dat wat Allendy bij TCT gaat doen een blauwdruk wordt voor het beleid van andere staatsbedrijven. Hij zal ook tot steun zijn van de nieuwe minister. Het bedrijfsleven is niet ingegaan op het aanbod om de post te van minister bemannen.

Santhoki is ervan overtuigd dat – zonder wie dan ook te onderschatten –  achttien maanden te weinig zijn om prestatie te leveren in twaalf “zeer strategische parastatale bedrijven”. ABOP zal een minister voordragen voor het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Reden genoeg om het directoraat Parastatale bedrijven bij TCT in het leven te roepen als paraplu van alle staatsbedrijven onder dit ministerie, “zodat centraal aangestuurd beleid kan plaatsvinden”. Het beleid zal de mogelijkheid tot toezicht bieden. Onderzoek met ondersteuning van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank heeft aangetoond dat vijftien van de zestig staatsbedrijven “zeer winstgevend kunnen worden gedraaid”. De rest zal moeten worden afgestoten of gecommercialiseerd.

Jubithana is bereid zijn krachten te geven in de toerismesector. Na zijn aftreden zal hij belast worden met de uitvoering van het Toerismewet, en het opzetten van een Toerismeautoriteit. Hierover is in de leiding al overeenstemming bereikt. Ook formulering van staatsbesluiten zijn verder nodig om te komen tot een toerismebeleid.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw directoraat bij TCT