Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nieuw Covid-19 management Suriname

Geplaatst

op

Brunsi 1

Tijdens de live gehouden online persconferentie in Suriname op 03 augustus, bracht de vice president Ronnie Brunswijk, het nieuw Covid management van de regering onder de aandacht van het volk. Hij hield de pers en de kijkers voor dat er een nieuwe management structuur is opgezet met een Task Force onder leiding van de minister van Volksgezondheid. Dit team zal op reguliere basis communiceren met de samenleving.

Hij hield zijn gehoor voor dat het ons niet gelukt is om Covid-19 het hoofd te bieden. Er moeten andere maatregelen getroffen worden omdat men zich niet aan de regels houdt. Nog steeds zijn er samenscholingen van meer dan vijf personen en de anderhalve tot twee meter wordt nauwelijks in acht genomen. De volksgezondheid is in gevaar, zei Brunswijk. Hygiene en afstand houden is belangrijk om de verspreiding van het virus een halt toe te roepen.

Het crisis management team binnen de Task Force heeft al lijnen uitgezet met advies van het management team van het ministerie van Volksgezondheid voor nieuwe Covid-19 crisis regels. De Vice President riep de samenleving op om zich aan de huidig geldende regels te houden, maar als er over drie dagen geen verandering is in het gedrag van de samenleving zullen de nieuwe verscherpte maatregelen geïmplementeerd moeten worden. – culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Consta
dinsdag 4 augustus 2020 14:01

Het management team onder de slechte “leiding” van Danielle Veira was een pappen en nathouden bezigheid. Danielle Veira kon er niks van en deed maar wat. Veira maakte zich alleen druk over hoe men over haar dacht. Daarom ook poogde zij om Rodney Cairo van politieke partij STREI te ontvoeren om hem vermoedelijk de mond te snoeren. Toen dat niet lukte werd hij mishandeld en voor dood achtergelaten. Waar is Danielle Veira ? Onder een steen gekropen of in een hol in het bos? Er wordt beweerd dat zij gestudeerd heeft. Echt waar? Waarom straalt zij domheid en lompheid uit?… Lees verder »Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen