zaterdag 24 september 2022
33.1 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuw concept Vakantieproject “Nola”

lees ook ...

Geerlings: Members expelled because they are inflammatory

Recently 5 members of the union at EBS were expelled. They have previously filed a lawsuit to force new board elections. Bond chairman Steven Geerlings emphasized to the news press that the 5 people w...

Het traditionele vakantieproject van de Nola Hatterman Art Academy is  aangepast en maandag 13 september opgestart. De coördinator aarzelde om het vakantieproject dit jaar uit te voeren in verband met de pandemie.“Covid-19 gaat voorlopig niet weg, dus moeten wij oplossingsgericht werken. We hebben gezond verstand en kunnen nuchter nadenken om situaties veiliger te maken”, dit zegt de voorzitter van de Nola Hatterman Art Academy Suni Puljhun.

Vorig jaar is het project vanwege de pandemie niet doorgegaan. Dit jaar wordt het in deze vorm als een pilotproject uitgevoerd, met in achtneming van de covid-19 regels.

Veertig jongeren zijn dit jaar toegestaan in plaats van tweehonderd. “We hebben uitgerekend hoeveel kinderen we op een veilige manier konden opvangen, rekening houdend met de Covid-19-maatregelen van de overheid” zegt Puljhun over het project dat eindigt op 6 oktober.

Twee  inloop- en vertrektijden zijn voor de deelnemers bepaald. De educatieve dagtochten en de afsluiting met een expositie van de werken van de jongeren, kunnen niet meer meegenomen worden. De kunstacademie heeft toch  gezorgd voor een gevarieerd programma voor de kinderen. “Dit pilotproject doen we puur om te kijken hoe het werkt met de Covid-19-protocollen”, volgens de NHAA-coördinator.

Clifton Braam, onderdirecteur Cultuur, sprak maandag zijn goedkeuring uit. “Ik ben zeer tevreden dat we dit weer kunnen doen”. Dit vakantieproject uitvoeren tijdens de coronapandemie vind hij  een try-out, want ook de andere kunst- en cultuursectoren moeten, volgens hem, try-outs gaan doen. Het directoraat voert  al gesprekken in de entertainmentbranche. Braam heeft graag dat de sector gauw bij elkaar komt om te brainstormen over de try-outs protocollen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw concept Vakantieproject "Nola"