zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuw boek en aankomende documentaire vieren het leven van zwemlegende Anthony Nesty

lees ook ...

Mac Andrew en Kabinet van de VP bespreken samenwerking voor ...

Op vrijdag 10 mei 2024 heeft minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) een ontmoeting gehad met Mitchell Pai, directeur, en Reon Daparoe, onderdirecteur Beleidsuitv...

Op een bijzondere ceremonie op 4 oktober heeft de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), Gracia Emanuël, een uniek eerbetoon in ontvangst genomen gericht aan de Surinaamse zwemlegende Anthony Nesty. Het gaat om een boek, gepenned door Iwan Tseng en Stan Heerenwood, dat niet alleen de levensreis van Nesty documenteert maar ook zijn uitzonderlijke bijdragen aan de wereld van de sport.

Het boek is bedoeld om onder scholieren verspreid te worden en werpt een nieuw licht op de spectaculaire carrière van Anthony Nesty, de eerste gekleurde zwemmer die binnen een tijdsbestek van vier jaar drie gouden medailles won, een ongeëvenaarde prestatie tot op heden. Nesty, die zijn land Suriname met trots vertegenwoordigde zelfs na zijn verhuizing, wordt in het boek gevierd als een ware sporticoon.

Tijdens de boekoverhandiging benadrukte Iwan Tseng het belang van nationale en internationale erkenning voor Nesty en deed een oproep aan minister Emanuël om Nesty voor te dragen voor de Ere Orde van de Gele Ster, de hoogste onderscheiding in Suriname. Dit als erkenning voor zijn waardevolle bijdrage aan de sport.

Parallel aan het boek werkt de Anthony Nesty Stichting aan een documentaire, die op 24 november 2024 in première gaat. Er is een sterke wens dat, tijdens Nesty’s geplande bezoek aan Suriname op 25 november, hij officieel gehuldigd wordt voor zijn indrukwekkende prestaties.

Minister Gracia Emanuël heeft haar volledige steun uitgesproken voor dit initiatief, en ziet het boek en de aanstaande documentaire als krachtige instrumenten om de jeugd en toekomstige atleten te inspireren. De erkenning van Anthony Nesty als een van de grootste sportlegendes van Suriname is een passend eerbetoon aan zijn indrukwekkende nalatenschap, en een bron van inspiratie voor velen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw boek en aankomende documentaire vieren het leven van zwemlegende Anthony Nesty