donderdag 28 september 2023
33.1 C
Paramaribo
18.9 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuw bestuurskantoor in Pusugrunu essentieel voor ontwikkeling en dienstverlening

lees ook ...

KPS had voorlichting hotspot in Coronie

Het Korps Politie Suriname (KPS) is op woensdag 20 september 2023 omstreeks 10.00 uur 's ochtends gestart met een pilotproject 'voorlichting hotspot' bij het monument van Tata Colin te Totness in het ...

Te Boven-Saramacca in het ressort Pusugrunu vond vrijdag de officiële ceremoniële ingebruikname plaats van een nieuw bestuurskantoor. De minister van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), Gracia Emanuel, leidde de plechtigheid. Diverse hoogwaardigheidsbekleders waren aanwezig, waaronder waarnemend president Ronnie Brunswijk, granman van de Matawai Lesley Valentijn en districtscommissaris (DC) van ressort Boven-Saramacca Walter Bonjaski.

Het nieuwe bestuurskantoor is van essentieel belang voor het adequaat en snel uitvoeren van werkzaamheden door de bestuursambtenaren ter plaatse. Bovendien fungeert het als een fysiek aanspreekpunt voor de lokale gemeenschap, wat de monitoring van ontwikkelingsinitiatieven vanuit de overheid en op persoonlijk niveau aanzienlijk verbetert.

Tijdens de inauguratie werden vijf nieuwe korjalen overhandigd aan Granman Valentijn, dc Bonjaski en de Stichting Medische Zending Primary Health Care.  Brunswijk toonde zich verheugd dat de bewoners van het gebied nu lokaal hun zaken in orde kunnen maken. Hij benadrukte de toegevoegde waarde van de nieuwe korjalen, waarmee de plaatselijke gemeenschap zich efficiënt tussen dorpen kan verplaatsen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw bestuurskantoor in Pusugrunu essentieel voor ontwikkeling en dienstverlening