vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuw bestuur voor Surinaams Standaarden Bureau

lees ook ...

Ogane draait op verlies

Een EBS-commissie moet de regering advies geven over de stroomtarieven. Het bedrijf maakte slechts winst tussen 2017 en 2019. Grote verliezen zijn ontstaan, omdat de gasprijs niet wordt aangepast, waa...

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft een nieuw bestuur. De installatie werd gedaan door minister Saskia Walden, minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie op vrijdag 05 november in de trainingsroom van het ministerie van Financiën en Planning.

Het nieuw bestuur telt 22 leden. Sinds de oprichting in 2006 heeft het SSB als doel het mogelijk maken van een efficiënte en goede standaarden infrastructuur voor het aanzetten van economische activiteiten, bescherming van het milieu, de veiligheid en de gezondheid van de mens. Dit doet men door middel van het vaststellen, overnemen, ontwikkelen, onderhouden en het bevorderen van de toepassing en het gebruiken van standaarden en technische voorschriften.

“De visie van de regering-Santokhi/Brunswijk is om zoveel mogelijk markttoegang te creëren voor exporteurs om de verdiencapaciteit op te voeren en om ons vermogen om vreemde valuta-inkomsten te generen. Op bedrijfsniveau moeten onze exportproducten aan de eisen voldoen, zodat er geen problemen ontstaan op de internationale markt. De overheid zal zoveel mogelijk exportmarkten openhouden via diplomatie en de regels van markttoegang,” aldus minister Walden.

De komende jaren zal onze economie gedomineerd worden door aardolie en petroleumproducten, goud en edelstenen en importproducten zoals vlees, medicijnen, dranken en blikjeswaren. Hierbij zal de rol van het SSB om te voldoen aan internationale standaarden, van cruciaal belang zijn.

De ministeries Economische Zaken, Financiën en Planning, Volksgezondheid, Landbouw Veeteelt en Visserij, Ruimtelijke Ordening en Justitie en Politie alsook de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA), de Raad voor Vakcentrales in Suriname (RAVAKSUR), de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) en de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) zijn vertegenwoordigd in het nieuwe bestuur.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw bestuur voor Surinaams Standaarden Bureau