donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
22.3 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuw bestuur Surinaamse Partij van de Arbeid stelt functies in

lees ook ...

Ziekenhuizen Paramaribo fuseren voor kwaliteitszorg

De  ziekenhuizen in Paramaribo moeten fuseren om optimaal te kunnen functioneren en beter zorg te garanderen. Dit heeft president Santhoki meerdere keren naar voren gebracht. Kort voor de wekelijkse v...

Het nieuw gekozen centraal bestuur van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA), onder leiding van Joyce Williams, heeft dinsdag de overige functies binnen het bestuur ingevuld. Wayne Telgt is benoemd tot vicevoorzitter en plaatsvervangend voorzitter en zal samen met Williams de woordvoering verzorgen. Daarnaast neemt hij de verantwoordelijkheid voor de politieke campagne en het seniorenbeleid op zich.

Rajiv Rewat is aangesteld als ondervoorzitter en coördinator voor volksgezondheid en welzijn, terwijl Marcia Clumper haar functie als secretaris-generaal behoudt. Patrick Robles de Medina vervult de rol van penningmeester (secretaris financiën), en Robby Naarendorp wordt de secretaris voor vakbeweging en scholing. Tijdens de eerste vergadering op dinsdagavond werden alle functies binnen het 19-koppige hoofdbestuur ingevuld. Naast de bestaande 13 afdelingen (10 districten, Vrouwen- en Jongerenafdeling en het Wetenschappelijk Bureau) is er nu ook een aparte afdeling voor senioren.

De SPA benadrukt het belang van de diverse afdelingen en benoemingen voor de uitvoering van strategische plannen en de versterking van de organisatie. Het centraal bestuur is vastberaden om de doelen van de partij te realiseren en een positieve impact op de gemeenschap te hebben. Tijdens de vergadering onderstreepte Williams het belang van samenwerking en eenheid binnen het bestuur voor toekomstig succes.

Tijdens het partijcongres op zondag gaf Williams aan dat de SPA streeft naar zetels en regeermacht. Het bestuur is vastbesloten om hard te werken aan het realiseren van deze doelen. Het nieuwe bestuur is gekozen voor een termijn van vijf jaar. Guno Castelen, die de partij drie termijnen heeft geleid, droeg de hamer over aan Williams maar blijft beschikbaar om de partij te ondersteunen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw bestuur Surinaamse Partij van de Arbeid stelt functies in