dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuw bestuur Surinaams Bussiness Forum geinstalleerd

lees ook ...

31 januari wegomleggingen ivm zitting Constitutioneel Hof

In verband met de te houden zitting van het Constitutioneel Hof op dinsdag 31 januari 2023, zullen de navolgende wegomleggingen omstreeks 08.30 uur worden ingesteld te weten: Mr. F.H.R. Lim A Postr...

Het Suriname Business Forum (SBF) heeft een nieuw bestuur. Op vrijdag 05 november 2021 vond de installatie plaats in de trainingsroom van het Ministerie van Financiën en Planning. Het SBF-bestuur telt 18 leden, waarvan 16 nieuw zijn. Het SBF-platform heeft als doel de formulering, uitvoering en monitoring van de Nationale Strategie voor de Ontwikkeling van de lokale private sector en bestaat al sinds 2007.

“De ontwikkeling van het bedrijfsleven in Suriname is van groot belang voor de economische groei, waarbij het scheppen van werkgelegenheid speciale aandacht dient te krijgen. Deze groei is te danken aan de diverse internationale verdragen waar wij als land deel van uitmaken, maar ook door de groei in de olie- en gassector,” zei minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie.

Een belangrijk werkarm van het platform is het Suriname Business Development Center (SBC). Samen streven zij ernaar om de ontwikkeling van de Surinaamse handel steeds hogerop te brengen en te verbeteren. “Suriname op de 162e plek van ‘the ease of doing business index’. “Willen wij beter scoren, dan zullen er vanuit de overheid en de private sector (Public-Private Sector) samen hoge inspanningen gepleegd moeten worden zoals het aanpassen van bepaalde wetten,” aldus het plaatsvervangend lid Wilgo Bilkerdijk.

“Met de diverse financiële injecties vanuit de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Wereldbank én de nieuwe olie- en gassector in Suriname worden er kansen gecreëerd om ons land verder te ontwikkelen,’’ stelt president Chandrikapersad Santokhi. Het staatshoofd erkent verder dat er voor het forum grote uitdagingen wachten om local content klaar te stomen voor die ontwikkeling. De regeringsleider wenste het forum succes toe en sprak de hoop uit dat er kansen benut zullen worden voor ons land.

In het platform zijn er vertegenwoordigers van de ministeries van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, Financiën en Planning en Justitie en Politie. Verder nemen ook zitting afgevaardigden van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA), de Raad voor Vakcentrales in Suriname (Ravaksur), de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) en de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw bestuur Surinaams Bussiness Forum geinstalleerd