dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuw bestuur politiebond wil goede samenwerking met de staat

lees ook ...

Goudondernemer Brunswijk is het niet eens met duurdere brand...

- Goudondernemer Ronny Brunswijk is het niet eens om zijn sector meer te laten betalen voor brandstof. - Er komt voor 2027 geen offshore olieproductie volgens de CEO van Staatsolie. - Discussiepunte...

Het nieuwe bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB) onder leiding van Mielando Atompai heeft een ontmoeting gehad met minister Kenneth Amoksi van het Ministerie van Justitie en Politie (Juspol). SPB-voorzitter Atompai, gaf bij deze kennismaking te kennen dat de relatie tussen het ministerie en het vorig SPB-bestuur, alles behalve goed was.

Hij stelde dat er nu een nieuw bestuur is en dat zij vanaf het begin een goede samenwerking wil hebben. Volgens hem heeft de bond er geen baat bij, als leden wegens ontevredenheid, komen protesteren op straat. Hij zei verder vanaf dag een van het bestuur de samenleving is geïnformeerd, dat dit nieuw bestuur geen spanning wenst met de staat.

Atompai haastte zich daarbij ook te zeggen, dat hij dit steeds kenbaar heeft gemaakt. Verder zal de bond zich inzetten, om de staat te ondersteunen in het mooier maken van het Korps Politie Suriname (KPS). Hij stelde voor dat achterliggende zaken gauw moeten worden opgepakt. Een van deze zaken betreft, de rekrutenopleiding, die sinds 1 juni van start zou gaan.

Ook Revelino Eijk, secretaris van de bond, vindt dat het prettig werken zal zijn, om regelmatig overleg te hebben met de werkgever. Dit zal bijdragen aan het hebben van gemotiveerde leden alsook het beter functioneren van de werkgever en de bond. Eijk haalde verder aan dat de bond sinds 2017 een wensenpakket heeft ingediend en in 2021 hebben zij niet daarover kunnen onderhandelen.

Zulke zaken moeten volgens de secretaris opgepakt worden. Eijk hekelt het feit dat bepaalde processen om zaken te voltooien te lang duren. Hij denkt bijvoorbeeld aan, de bevorderingen, de start van opleidingen en de instroom. Verder gaf hij aan dat er beter gewerkt moet worden, aan het halen van deadlines. Bondssecretaris Eijk gelooft dat in goed overleg, zaken wel opgelost kunnen worden.

Justitieminister Amoksi gaf aan niets anders te willen, dan het beste voor de politie. Persoonlijk werkt hij eraan dat de rechtspositie van de politieambtenaren verbeterd wordt. Zo ziet hij graag dat alle zaken in place zijn, zodat het KPS zijn werk op een prettige wijze kan doen. Het gaat niet alleen om werkvoorzieningen, maar ook om werkomgeving, professioneel opgeleid zijn tot professioneel te werk kunnen gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw bestuur politiebond wil goede samenwerking met de staat