maandag 15 augustus 2022
28.7 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuw bestuur politiebond gaat door met vernieuwingen

lees ook ...

President Santokhi spreekt over de Jeugd

CARICOM- voorzitter, Chandrikapersad Santokhi, heeft op vrijdag 12 augustus 2022 in het kader van de Internationale dag van de Jeugd, een woord gericht tot de mede CARICOM burgers. Hij gaf aan dat ...

Het nieuwe bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB), onder leiding van de dertigjarige Mielando Atompai, gaat door met vernieuwingen en voor behoud van de gehaalde doelen van het vorige bestuur, waar hij, Raoul Hellings en Sergio Gentle deel van hebben uitgemaakt. Gentle is gekozen tot de nieuwe voorzitter van de Politie Sportcentrale en Hellings tot bestuurslid.

In het SPA-gebouw is dinsdag een buitengewone algemene vergadering gehouden waar de verkiezingsresultaten officieel zijn bekendgemaakt. De lijst aangevoerd door Atompai, heeft 70 procent van de stemmen gehaald, namelijk 947. Atompai heeft ook de rest van het nieuwe bestuur voorgesteld; secretaris Revelino Eijk, penningmeester Marjorie Peer, commissarissen Sergio Gesrooh, Raief Lewis, Steve Badrie, Vikash Ghiraw en Sandhia Boedhoe.

Ook de bestuursoverdracht heeft plaatsgevonden. “Ik wil de mensen hier voorhouden dat we vanaf nu keihard gaan werken,” drukte Atompai de bestuursleden op het hart. “De mensen hebben ja gezegd, we hebben 70 procent van de stemmen gehad. Dus we gaan moeten werken.”

De nieuwe SPB-voorzitter benadrukte dat de goede plannen worden voortgezet. “We hebben het programma voor 95 procent gerealiseerd. Er is nu een nieuw plan waar men ons op gaan kan toetsen.” Atompai deelde mee dat er met het vorige bestuur al doelen zijn gerealiseerd, zoals betere werktijden, een eigen loonreeks, het uitbetalen van overuren, betere betaling. Die zullen behouden worden.

De bedoeling is verder om met de regering een plan van aanpak te realiseren. Er is al een wensenpakket ingediend bij de regering. Het bestuur zal een handreiking doen om zaken samen aan te pakken. “We gaan ook gelijk vragen om het wensenpakket verder te behandelen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw bestuur politiebond gaat door met vernieuwingen