Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nieuw bestuur Mungra Medisch centrum geïnstalleerd

Geplaatst

op

Unnamed

De Minister van Volksgezondheid, Drs. Amar Ramadhin installeerde op vrijdag 25 september 2020 het nieuwe stichtingsbestuur van het Mungra Medisch Centrum te Nickerie.

De Minister had 2 weken terug tijdens een kennismakingsbezoek aan het MMC reeds gesprekken gevoerd met het vorig bestuur onder leiding van Drs. H. Sibilo, waarbij werd aangegeven dat er een nieuw bestuur zou aantreden. Dit naar aanleiding van vermeende misstanden, welke in de afgelopen periode hebben plaatsgevonden. Het vorig bestuur heeft tijdens het kennismakingsbezoek van de minister zelf aangegeven terug te willen treden vanwege onder andere personele en financiële onregelmatigheden.

Minister Ramadhin bedankte het oud bestuur dat vandaag is afgetreden voor haar bewezen diensten en geeft aan dat zijn deur altijd openstaat voor dialoog. Minister Ramadhin hield het aftredend bestuur ook  voor dat er wat onregelmatigheden tijdens haar zittingsperiode waren waarvoor zij nog steeds verantwoordelijk gesteld zal worden. Hij zei te rekenen op hun medewerking wat bereft transparantie en het afleggen van verantwoording richting het bevoegd gezag.

Het nieuw bestuur onder leiding van S. Adhin, werd hierna door de minister geïnstalleerd.

Het volledig bestuur bestaat uit: S. Adhin, A.W. Lila, R. Kajansie, K.Chatta, M.Crawford, S. M. Safieroelakhan en E. Hermelijn  –  culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen