dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
4
(1)

Nieuw bestuur FTBP geïnstalleerd

lees ook ...

Herdenkingsceremonie voor gesneuvelde militairen van Binnenl...

Voor de achtste keer werd op zondag een herdenkingsceremonie gehouden ter nagedachtenis aan de 72 gesneuvelde militairen van het binnenlands conflict dat woedde van 1986 tot 1992. Tijdens de ceremonie...

Het Fonds Technische Bijstand Particuliere Sector (FTBP) werd op 18 februari 2022 door minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning geïnstalleerd. Uit dit Fonds kunnen lokale ondernemers tegen gunstige voorwaarden leningen krijgen voor de voorbereiding van hun investeringen. Hieronder vallen onder meer de uitvoering van pilotstudies, subsectorstudies, marketingplannen, trainingen en certificeringen.

De instelling van het FTBP hangt samen met andere maatregelen die ter ondersteuning van de lokale particuliere sector worden genomen zoals binnenkort het Productie Krediet Fonds (PKF) en het fonds voor investeringen in de agrarische sector (NOFA). En er zijn meer directe maatregelen, zoals investeringen in herstel van de infrastructuur. Hierdoor kan de lokale particuliere productie weer goed op gang kan komen, wat zal leiden tot een duurzame gediversifieerde economie met meer arbeidsplaatsen.

Het FTBP werd in november 1992 opgericht als onderdeel van een gericht pakket overheidsmaatregelen voor bevordering en stimulering van particuliere investeringen. Het sloot aan op het Investeringsfonds (IFONS) en heeft toen een goede rol vervuld. Het heeft aan de basis gestaan van verschillende bedrijven, maar sinds 2008 was er geen bestuur meer. De goede lessen van het FTBP uit het verleden, worden nu gebruikt voor de heractivering van het fonds

Bij de voorbereiding werd minister Achaibersing bijgestaan door directeur Mr. D. Parohi van het ministerie van F&P, adviseur Drs. Inder Rambharse en president-commissaris van de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) Reguillo Hira MSc. Het Fonds wordt beheerd door de NOB. Het nieuwe bestuur van het FTBP bestaat uit Drs. Jaswant Doekharan MPA namens F&P tevens voorzitter, Drs. Helyante MacDonald, vertegenwoordiger van de VSB en Drs. Aditpersad Moensi, vertegenwoordiger van de ASFA.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw bestuur FTBP geïnstalleerd