zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

Nieuw bestuur EBS bond ontmoet president Santokhi

lees ook ...

Versterking Surinaams-Chinese relaties: Santokhi in China vo...

President Chandrikapersad Santokhi is dinsdag vertrokken voor zijn allereerste staatsbezoek aan de Volksrepubliek China, geleid door een uitnodiging van de Chinese president Xi Jinping. Deze historisc...

President Santokhi heeft het nieuwe bestuur van de Ogem Werknemers Organisatie Suriname (OWOS), de bond bij de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS), ontmoet. Onder leiding van Marciano Hellings, is het nieuwe bestuur in oktober vorig jaar gekozen. Deze ontmoeting vond plaats op 4 maart 2024 op het Kabinet van de President. Het staatshoofd benadrukte het belang van gekozen besturen bij de bonden van parastatale bedrijven voor structureel overleg met de vakbeweging.

Hoewel de problemen van de bond niet uitgebreid werden besproken tijdens de kennismaking, riep de president op om problemen zoveel mogelijk op directieniveau op te lossen. Indien nodig kan er echter ook op ministerieel niveau of bij hem worden aangeklopt. President Santokhi zal op een later moment met de bond praten over verbeterpunten en rechtspositionele zaken. Hij benadrukte ook het belang van investeringen in kennis om EBS in staat te stellen de ontwikkelingen in olie- en gas bij te houden.

Daarnaast sprak de president kort over de afschaffing van de energie-subsidie, waarbij hij benadrukte dat het doel van de regering is om energie betaalbaar en beschikbaar te maken voor de samenleving en black-outs te voorkomen. Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën & Planning voegde eraan toe dat samen aan tafel zitten de beste manier is om tot oplossingen te komen, en benadrukte de uitdagingen binnen het bedrijf, met name de noodzaak om black-outs te voorkomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw bestuur EBS bond ontmoet president Santokhi