maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuw algemeen minimumuurloon van kracht vanaf april 2024

lees ook ...

Suriname en Cuba verdiepen samenwerking in gezondheidszorg e...

De historische relatie tussen Suriname en Cuba is verder versterkt door politieke ontwikkelingen binnen Caricom, zo verklaarde minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en ...

Het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) herinnert werkgevers eraan dat het nieuwe algemene minimumuurloon, dat vanaf 1 april 2024 is vastgesteld op SRD 49,12, van kracht is. Dit besluit is vastgelegd in een beschikking van het ministerie, gedateerd 27 maart 2024, waarin een nieuw algemeen minimum uurloon is vastgesteld (SB 2024 no. 40).

Het ministerie benadrukt dat werkgevers vanaf deze maand verplicht zijn om ten minste het nieuwe minimumuurloon te betalen en dat de Arbeidsinspectie hier streng op zal toezien. Werkgevers mogen dus absoluut niet minder betalen dan het wettelijk vastgestelde minimum, maar ze zijn uiteraard vrij om meer te betalen.

Het maandelijkse minimumloon zal afhangen van het aantal werkuren op dag-, week- en maandbasis. Een werknemer die constateert dat de werkgever nalaat hem/haar ten minste het nieuwe algemene minimum uurloon te betalen, dient dit onmiddellijk te melden bij de Arbeidsinspectie. Werkgevers die nalaten het nieuw vastgestelde minimum te betalen, maken zich schuldig aan een ernstige overtreding.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw algemeen minimumuurloon van kracht vanaf april 2024