vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
5
(1)

Nieuw advocatenteam vraagt Hof van Justitie om afwijzing in 8 Decemberstrafproces

lees ook ...

HVB benadrukt urgentie van bestrijding en roept op tot actie...

Het recente schandaal rondom het Pan American Real Estate Woningbouwproject heeft opnieuw aan het licht gebracht hoe fragiel en ondoorzichtig het overheidsapparaat kan zijn b...

Waarnemend procureur-generaal Astrid Niamat heeft bij het Hof van Justitie aangedrongen op afwijzing van het verzoek van het nieuwe advocatenteam van de veroordeelden in het 8 Decemberstrafproces. Volgens Niamat ontbreekt het wettelijke fundament voor het verzoek zoals uiteengezet in hun verzoekschrift en beroepschrift.

Vijf advocaten – Murwin Dubois, Milton Castelen, Derrick Veira, Nailah van Dijk en Martin Misiedjan – hebben in hun verzoekschrift gevraagd om niet over te gaan tot uitvoering van het vonnis van 20 december 2023. In dit vonnis zijn Desi Bouterse, Ernst Gefferie, Stephanus Dendoe, Iwan Dijksteel en Benny Brondenstein veroordeeld voor hun rol bij de 8 Decembermoorden. Indien uitvoering van het vonnis niet kan worden voorkomen, verzoeken zij om opschorting van de uitvoering.

Bouterse kreeg een gevangenisstraf van 20 jaar, terwijl de anderen elk 15 jaar cel kregen opgelegd. Bouterse en Dijksteel zijn momenteel voortvluchtig, terwijl de andere drie zich hebben aangemeld bij de Penitentiaire Inrichting Santo Boma. Op de zitting waren Dendoe, Gefferie en Brondenstein aanwezig.

Murwin Dubois heeft het verzoekschrift en het beroepschrift toegelicht, waarna de waarnemend procureur-generaal schriftelijk heeft gereageerd en deze reactie heeft toegelicht. Vervolgens hebben de raadslieden verzocht om op een later moment te kunnen reageren op de reactie van de procureur-generaal, wat is toegestaan.

De behandeling van het verzoekschrift en het beroepschrift zal worden voortgezet op 13 februari.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw advocatenteam vraagt Hof van Justitie om afwijzing in 8 Decemberstrafproces