vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
5
(2)

Nieuw advocatenteam pleit voor opschorting vonnis 8 Decemberzaak in Raadkamerzitting

lees ook ...

Surinaamse regering belooft meer steun aan ouderen na senior...

Tijdens een hartverwarmende seniorendag in het Family Baldew Events Center aan de Frederikshoopweg werden ruim 300 senioren extra in het zonnetje gezet. Met lof en dankbaarheid sprak het staatshoofd z...

Het verzoek- en beroepschrift van het nieuwe advocatenteam inzake het 8 Decembervonnis is op dinsdag 23 januari 2024 behandeld door het Hof van Justitie. De zitting was kort van duur. Murwin Dubois, lid van het nieuwe advocatenteam, meldt dat de advocaat-generaal heeft gereageerd op het verzoek- en beroepschrift.

Het team van de veroordeelden heeft vervolgens verzocht schriftelijk te mogen reageren, en dit verzoek is door het Hof gehonoreerd. Op 30 januari moeten zij schriftelijk reageren op het standpunt van de advocaat-generaal. Wat er verder is besproken in de Raadkamer van het Hof blijft intern, uit respect voor de beslotenheid van de zitting.

Het nieuwe advocatenteam acht het vonnis in de 8 Decemberzaak onrechtmatig en onwettig. Ze betogen dat er amnestie is verleend aan de verdachten en vragen om opschorting van de uitvoering van het vonnis totdat de zaak in een bodemprocedure is uitgevochten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw advocatenteam pleit voor opschorting vonnis 8 Decemberzaak in Raadkamerzitting