zaterdag 27 november 2021
24.8 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
0
(0)

(Niet)Gevaccineerden MinOWC worden geregistreerd via verplicht formulier

lees ook ...

Stichting Amor Vitae verstrekt nogmaals pakketten

Op het parkeerterrein van Roy Boedhoe Enterprise pompstation in Commewijne heeft Stichting Amor Vitae op zondag 21 november  honderddertien pakketten verstrekt aan burgers, vanuit het parkeerterrein v...

Het  ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) verplicht ambtenaren om een vaccinatieformulier tegen COVID-19 in te vullen. Waarnemend hoofd van de afdeling Bureau Communicatie en Media (BCM), Jutta Soekarnsing, zegt dat het hier gaat om een algemeen formulier, omdat men nog niet precies weet hoeveel personen van het MinOWC al gevaccineerd zijn.

“Verplichte vaccinatie is nog niet aan de orde,” zegt Soekarnsing. Volgens een bron, gaat het ministerie voor gezonde werknemers, en daarom worden er maatregelen getroffen.

“Dit is een overheidsregistratie en is niet iets alleen van het MinOWC. Het formulier is een digitale versie, dus heb ik daarover geen informatie. Wel is het een formulier dat naar alle ministeries wordt gestuurd,” doet Soekarnsing uit de doeken. Het MinOWC is het grootste departement en telt ruim 17.500 personeelsleden. Zij benadrukt dat nog niet bekend is, hoeveel leerkrachten en andere personeelsleden al ingeënt zijn.

Alles wijst erop dat verplicht vaccineren heel gauw wordt opgenomen in de Wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand. De wet zal worden aangepast, om te voldoen aan de plannen van de regering, die uitgevoerd moeten worden op dit gebied. Met deze aanpassing heeft de regering ruimte bij presidentieel besluit te bepalen, dat in verband met de bestrijding van de covid-19-pandemie bijzondere maatregelen genomen moeten worden.

Men kan als gevolg van deze aanpassing in aanraking komen met Justitie. Ook zal dan de mogelijkheid bestaan om, sancties toe te passen op burgers, die vaccinatie weigeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname(Niet)Gevaccineerden MinOWC worden geregistreerd via verplicht formulier