woensdag 28 september 2022
29.9 C
Paramaribo
8.5 C
Amsterdam
3
(1)

“Niet te vroeg juichen vanwege lage vaccinatiegraad”

lees ook ...

Standpunt klimaatverandering Noord-, Zuid Amerika en Caribbe...

De ministers van Landbouw van Noord- en Zuid-Amerika en het Caraïbisch gebied zijn op 22 en 23 september jongstleden op het hoofdkwartier van de Inter American Institute for Cooperation in Agriculture...

Volksgezondheidsdirecteur Rakesh Gajadhar Sukul heeft met behulp van een epidemiologische curve meer inzicht verschaft over medisch-technische data en feitelijkheden. “De vierde golf is aan het afnemen, maar gezien de lage vaccinatiegraad van Suriname moeten wij niet te vroeg juichen,” aldus de functionaris.

Op de samenleving doet de directeur een oproep om zich zoveel mogelijk te laten vaccineren. Om de media meer inzicht te geven in het Covid-19-gebeuren heeft de directeur demografische gegevens geïllustreerd tijdens de op donderdag gehouden Covid-19-persconferentie.

Het aantal opnames van Covid-19-geïnfecteerden bestaat veelal uit niet-gevaccineerden. Volledig en niet-volledig gevaccineerden vormen een kleiner deel van het aantal opnames. De meeste besmettingen komen nog steeds voor in Paramaribo. Rakesh Gajadhar Sukul merkt op dat er wel een dalende trend te merken is bij de positieve gevallen in thuisisolatie.

De functionaris benadrukt dat het ministerie van Volksgezondheid extra aandacht geeft aan het verbeteren van interne werkprocessen en het verder professionaliseren van actoren en diensten met betrekking tot het coronavraagstuk.

De directeur heeft opgemerkt dat er maatregelen worden genomen die gestoeld zijn op wetenschap. “De wetenschap toont aan dat mensen die ingeënt zijn een veel lagere kans hebben om op de intensive care te belanden. Wij willen zorgen om de intensive care opnames door corona te reduceren”, beklemtoont de functionaris. Hij gaf verder aan dat het ministerie ervoor wil zorgen dat de druk op de zorg niet omhooggaat, zodat er zorg geboden kan worden aan eenieder.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname“Niet te vroeg juichen vanwege lage vaccinatiegraad”