zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Niet-residerende ambassadeurs bieden geloofsbrieven aan

lees ook ...

Guyanese ambassadeur en minister Kuldipsingh bekijken busine...

De ambassadeur van Guyana en de minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), Rishma Kuldipsingh, hebben tijdens een dialoog op 27 maart 2023 de mogelijkheden voor ...

De vier niet-residerende ambassadeurs van Bengü Yiğitgüden (Turkije), Mbapeua Muvangua (Namibië), Martha Cecilia Pinilla-Perdomo (Colombia) en Wellington Darío Bencosme Castaños van de Dominicaanse Republiek hebben hun geloofsbrieven overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi op maandag 8 november 2021 op het presidentieel paleis.

Ambassadeur Yiğitgüden vindt het een eer invulling te mogen geven aan de bilaterale betrekkingen tussen Turkije en Suriname. Het land heeft sinds 1976 een diplomatieke relatie met Suriname, maar wenst deze te versterken door Suriname te presenteren in Turkije en omgekeerd. De diplomaat stelde alvast studiebeurzen van Turkije in het vooruitzicht. Alle burgers, niet alleen studenten mogen rekenen op zulke studiemogelijkheden.

Ook de ambassadeurs Mbapeua Muvangua, Martha Cecilia Pinilla-Perdomo en Wellington Darío Bencosme Castaños brachten hun dank uit aan president Santokhi voor zijn gastvrijheid en het accepteren van hun geloofsbrieven. Zij spraken de hoop uit op een goede samenwerking om de bilaterale relaties naar een hoger niveau te tillen. De diplomaten kijken tevens uit naar bredere samenwerking op alle gebieden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNiet-residerende ambassadeurs bieden geloofsbrieven aan