vrijdag 7 oktober 2022
27.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
0
(0)

Niet-residerende ambassadeurs bieden geloofsbrieven aan

lees ook ...

Geen vervanger van Achaibersing uit een lijst van tien

Op zoek naar een vervanger van Achaibersing is een lijst  met tien namen gepresenteerd aan president Chan Santhoki. Geen van de kandidaten is geschikt geacht om deze taak voort te zetten. Mogelijke ka...

De vier niet-residerende ambassadeurs van Bengü Yiğitgüden (Turkije), Mbapeua Muvangua (Namibië), Martha Cecilia Pinilla-Perdomo (Colombia) en Wellington Darío Bencosme Castaños van de Dominicaanse Republiek hebben hun geloofsbrieven overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi op maandag 8 november 2021 op het presidentieel paleis.

Ambassadeur Yiğitgüden vindt het een eer invulling te mogen geven aan de bilaterale betrekkingen tussen Turkije en Suriname. Het land heeft sinds 1976 een diplomatieke relatie met Suriname, maar wenst deze te versterken door Suriname te presenteren in Turkije en omgekeerd. De diplomaat stelde alvast studiebeurzen van Turkije in het vooruitzicht. Alle burgers, niet alleen studenten mogen rekenen op zulke studiemogelijkheden.

Ook de ambassadeurs Mbapeua Muvangua, Martha Cecilia Pinilla-Perdomo en Wellington Darío Bencosme Castaños brachten hun dank uit aan president Santokhi voor zijn gastvrijheid en het accepteren van hun geloofsbrieven. Zij spraken de hoop uit op een goede samenwerking om de bilaterale relaties naar een hoger niveau te tillen. De diplomaten kijken tevens uit naar bredere samenwerking op alle gebieden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNiet-residerende ambassadeurs bieden geloofsbrieven aan