dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Niet-residerend ambassadeur Fillipijnen bezoekt AW&J

lees ook ...

Ambassadeur Mario Chan van de Republiek Filipijnen, residerend in Brasilia heeft op donderdag 24 maart 2022 een bezoek gebracht aan minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) voor een kennismakingsbezoek.

Tijdens het bezoek werd de samenwerking tussen beide landen besproken. Ook het opstarten van meer kleine- en middelgrote bedrijven in Suriname was een aandachtspunt tijdens het gesprek. Ambassadeur Chan vindt het belangrijk dat jongeren zich verdiepen in hoe een eigen onderneming op te starten. Deze denkwijze zal ook zorgen voor verdere economische groei en ontwikkeling in Suriname.

De ambassadeur is ook van mening dat de participatie, scholing en de bewustwording op het gebied van  de olie- en gasindustrie naar een hoger niveau gebracht kan worden in Suriname. De Ambassadeur gaf te kennen dat de Republiek Filipijnen voldoende expertise heeft om Suriname hierin te ondersteunen. Het ministerie is al geruime tijd bezig met specifieke her- en bijscholing voor verschillende doelgroepen waaronder jongeren.

Het ministerie stimuleert jongeren om te ondernemen middels de uitvoering van het Basic Needs Trust Fund (BNTF)-9 project. Dit projekt heeft  als doel het versterken en/of bijbrengen van de nodige ‘hard skills en soft skills’ van voornamelijk werkloze jeugdigen om hun kansen voor het vinden van een baan te vergroten.

Het ministerie zet zich ook in voor de toegankelijkheid tot betaalbare financiële diensten voor jonge ondernemers. De minister kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking tussen Suriname en de Republiek Filipijnen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNiet-residerend ambassadeur Fillipijnen bezoekt AW&J