zaterdag 25 mei 2024
31 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
4
(1)

Niet ontplofte projectielen in Suriname vernietigd

lees ook ...

Kinderen bidden tijdens Gebedsdag

Honderden kinderen hebben deelgenomen aan de 11e Nationale Gebedsdag voor Kinderen, in gemeente Gods Rainville. Stichting Weid Mijn Lammeren organiseert al vanaf 2012 deze dag tussen Pasen en Pinkster...

Het Nationaal Leger heeft in samenwerking met Franse militairen ruim 250 niet ontplofte projectielen vernietigd in de O.P. Savanne. Volgens Defensie zou het gaan om projectielen die dateren uit de periode van de Tweede Wereldoorlog, de Binnenlandse Oorlog en granaten die jaren in het gebied zijn blijven liggen en voor enorme gevaar zorgden.

Op donderdag 19 januari hebben minister Krishna Mathoera van Defensie, legerbevelhebber kolonel Werner Kioe A Sen, directeur Sherif Abdoelrahman en de Franse defensieattaché luitenant-kolonel Jean-Marc Moulin een deel van de vernietiging op locatie mogen waarnemen. De delegatie heeft zich persoonlijk georiënteerd. Zij hebben zich ook laten informeren over hoe er te werk is gegaan, de risico’s en vervolgstappen die moeten worden genomen.

“We zijn ontzettend dankbaar dat ook dit gebied nu veilig is gemaakt”, benadrukt minister Mathoera. Deze operatie is voor beide landen van enorm belang aangezien het terrein in de toekomst gebruikt zal worden voor gezamenlijke trainingen.

Tijdens de operatie zijn er op meerdere momenten niet ontplofte projectielen vernietigd. Hoewel dit gebied reeds veilig is gemaakt, bestaat de kans dat er nog soortgelijke projectielen liggen op naastliggende terreinen. Vanwege de veiligheid wordt op de samenleving een beroep gedaan om dit militair gebied niet zonder toestemming te betreden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNiet ontplofte projectielen in Suriname vernietigd