woensdag 7 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
11.3 C
Amsterdam
0
(0)

Niet meer tien, maar vijf quarantainedagen voor Covid-positieve personen

lees ook ...

Arriving in Suriname is Indian President Droupadi Murmu

In order to commemorate 150 years of Hindu immigration, Indian President Droupadi Murmu has now arrived in Suriname for an official state visit. President Chandrikapersad Santokhi has greeted Murmu. ...

De isolatietermijn voor personen die besmet zijn met het Covid-virus is van tien naar vijf dagen aangepast. Huis- en bedrijfsartsen hanteren dit advies, hield minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid het parlement voor. Verschillende assembleeleden hebben hun mening gegeven over het Covid-beleid, de handhaving, het onderwijs en de vele besmettingen.

Op 18 januari wordt er verder gedebatteerd over deze kwestie in De Nationale Assemblee (DNA). De regering zal ingaan op de vele vragen die gesteld zijn. Uit testen van monsters die in december zijn gestuurd naar Nederland, blijkt dat naast de deltavariant nu omicron de overhand neemt.

De ziekenhuisopnamen zijn aan het toenemen. Hetzelfde geldt voor opnamen op de Intensive Care Units. Ook het aantal besmettingen neemt toe. Ook besmettingen in het binnenland baren zorgen. Van de 294 personen die onlangs getest zijn door de Medische Zending, blijken 138 positief te zijn.

Ramadhin deelde mee dat het inreisbeleid is aangepast. Alleen gevaccineerden en classificatie naar hoog- en laagrisicolanden. Hierop werd opgemerkt door onder andere BEP-fractieleider Ronny Asabina en Claudie Doornkamp-Sabajo (NDP) dat via de oost- en westgrens mensen ongecontroleerd het land binnenkomen. Sabajo stelde voor om een testpunt op te zetten in de twee districten om mensen te screenen.

De partiële lockdown gaat om 9 uur ’s avonds in en duurt tot de volgende ochtend 5 uur. Dit maakt deel uit van de wet burgerlijke uitzonderingstoestand, die al twee jaren wordt uitgevoerd in Suriname. “Wordt het geen tijd om de wet burgerlijke uitzonderingstoestand op te heffen gelet op het feit dat het fysiek onderwijsproces te midden van een vijfde coronagolf, normaal voortgang vindt,” vroeg NDP-parlementariër Stephen Tsang.

Bij de update van het Covid-dashboard donderdagavond waren er 885 besmettingen en twee sterfgevallen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNiet meer tien, maar vijf quarantainedagen voor Covid-positieve personen