Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Niet langer NII genoemd; nu “Communicatie Dienst Suriname”

Geplaatst

op

64d69fdf4927ab1cdfdeb47a0aac970a

Het Nationaal Informatie Instituut (NII) zal niet langer onder die naam functioneren. Het Kabinet van de president heeft besloten de naam te veranderen naar “ Communicatie Dienst Suriname (CDS)”. Op basis van vernieuwde beleidsinzichten, waarbij de overheid wilt overstappen van het voorzien van informatie naar interactieve communicatie met elke Surinaamse burger, is de naamsverandering gekomen.

Alle media kanalen zullen worden gebruikt door het CDS. Op zo een manier zullen alle Surinamers bereikt worden met overheidsinformatie. Het Kabinet meent dat er nu gelet op de ontwikkelingen op technologisch gebied, is het noodzakelijk mee te gaan. tijdens de inauguratie van de president is de nieuwe logo gepresenteerd aan de samenleving.- Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Leden “Organisatie van Bushouders in Suriname” nog niet uitbetaald

Geplaatst

op

Img 6804

Het vervoeren van het verplegend personeel van de verschillende ziekenhuizen, is sinds maart toevertrouwd aan leden van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS).

De afspraak met het COVID-team was dat zij de bussen kunnen inzetten om de personeelsleden van de verschillende ziekenhuizen te vervoeren. Op 20 maart hebben zij het bedrag van SRD 350 ontvangen en daarna niets meer vernomen van de regering.
De vervoerders geven aan niet zonder betaling te kunnen blijven rijden. De brandstof waarmee de bussen rijden is niet gratis, dus zullen zij hun bussen niet langer inzetten.

De ondervoorzitter van de bond, geeft aan dat de actie welke spontaan uit een groep leden is ontstaan, door de bond wordt overgenomen.
Het gaat om veertig bussen die dagelijks worden ingezet na de uitbraak van COVID-19 in Suriname.

Culturu.com—-Ferdinand Louis

Lees verder

Suriname

Dit jaar minder slachtingen bij offerfeest in Suriname

Geplaatst

op

Cows 4450943 960 720

De twee grootste Islamitische organisaties hebben vanwege de COVID-19-crisis hun leden geadviseerd om dit jaar de slachtingen tijdens het offerfeest over te slaan. Het aantal slachtingen voor Ied Ul Adha zal dit jaar dus sterk afnemen, in vergelijking met de vorige jaren. Ook het bezoeken van de verschillende moskeeën is een gevaar voor de keurmeesters en de moskeegangers. Bovendien is het samenscholingsverbod van de overheid nog steeds van kracht en bijgesteld naar slechts vijf personen.

Het slachten van runderen tijdens Ied Ul Adha is uitsluitend toegestaan in slachthuizen die daartoe een vergunning van de Veterinaire Diensten van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. De wetgeving verbiedt het slachten buiten slachtinrichtingen, waarvan de exploitant niet in het bezit is van een veterinaire vergunning. Dit verbod is niet van toepassing op slachtingen die als religieuze rituelen worden gekenmerkt, met schriftelijke toestemming van de Veterinaire Dienst. Slachtdieren zijn voor en na het slachten verplicht aan keuring onderworpen.

Met het oog op het offerfeest van 31 juli tot en met 2 augustus heeft het directoraat Veeteelt verschillende moslimorganisaties uitgenodigd om de mogelijkheden te bespreken over de slachtingen van runderen en de daarbij verplichte officiële keuringen. Er is duidelijk gesteld, dat gezien de momenteel heersende COVID-19-situatie in Suriname, de slachtingen en keuringen niet op dezelfde wijze als de voorgaande jaren kunnen geschieden. 

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen