dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Niet-belastingbetalers worden gecontroleerd door Belastingdienst Suriname

lees ook ...

Auto te water bij Groningen, zoekactie naar bestuurder

Een Toyota Rush is vanochtend rond 04.00 uur de Saramaccarivier in gereden ter hoogte van Groningen. Reddingswerkers zijn ter plaatse om te zoeken naar de bestuurder, die volgens voorlopige informatie...

Bij de Belastingdienst Suriname is men gestart met controles bij belastingplichtigen die voor de afgelopen jaren geen aangifte van Inkomstenbelasting hebben gedaan. Deze groep belastingplichtigen wordt, vooruitlopend op deze controlebezoeken, opgeroepen alsnog hun aangiften te doen. De Belastingdienst heeft in de maand augustus een project opgestart.

Het doel hiervan is volgens de Communicatiedienst Suriname (CDS) om belastingplichtigen te stimuleren aan hun aangifte- en betalingsplicht te voldoen. Daarnaast wordt het bestand geactualiseerd. Het project bestaat uit controles die ter plaatse uitgevoerd worden bij belastingplichtigen die al enkele jaren geen Inkomstenbelasting Aangifte hebben gedaan.

Tijdens dit bezoek wordt nagegaan waarom belastingplichtigen niet hebben voldaan aan hun belastingplicht. Belastingplichtigen die tijdens het bezoek actief worden bevonden, worden aangespoord hun aangiften alsnog vrijwillig te doen tot uiterlijk 31 oktober 2022. Degenen die op eigen initiatief een aangifte doen, voorkomen zo dat er aanslagen, inclusief boetes, aan hen worden opgelegd.

In het kader van de hervorming waarmee de Belastingdienst al enige tijd bezig is, is het belangrijk te weten hoe het klantenbestand eruitziet. De Belastingdienst geeft het belang aan van juiste data voor het verder ontwikkelen van de dienstverlening. Daarom zal de Belastingdienst gedurende de komende maanden meerdere projecten uitvoeren die gericht zijn op het opschonen en updaten van de databases.

Klanten die één of meerdere jaren geen aangifte hebben gedaan voor de Inkomstenbelasting, kunnen hiervoor formulieren ophalen van maandag t/m donderdag tussen 7:30u tot 13:30u en vrijdag tot 13:00u aan de van Sommelsdijckstraat 27, 1e etage, afdeling Relatiebeheer & bestanden. Voor vragen, zijn klanten terecht bij de Afdeling Fiscale Controle & Opsporingsdienst. Tel.: 520174/ 475980 / 473600 / 520176 / 471993 / 425156 / 471706.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNiet-belastingbetalers worden gecontroleerd door Belastingdienst Suriname