maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
2.7 C
Amsterdam
0
(0)

Niet alleen voor klassieke samenwerking naar Celac

lees ook ...

BGVS reageert op bekendmaking schaarste aan anesthesie medic...

De Vereniging van Anesthesiologen Suriname heeft bekend gemaakt dat essentiële anesthesie medicatie, niet in voorraad is. Het BGVS deelt in verband met het bericht van boven genoemde vereniging, het v...

In verband met het bijwonen van de 06e Summit van de Celac (Community of Latin-American and Caribbean States) op zaterdag 18 september 2021 in Mexico, geeft president Santokhi aan dat er nog uitdagingen zijn in de regio. “Regionale integratie is van eminent belang. Er zijn nog heel wat barrières in de regionale samenwerking en Covid-19 is de afgelopen periode daar de voornaamste van geweest.”

Het staatshoofd geeft aan dat in Celac-verband de mogelijkheden die er zijn, maximaal benut moeten worden. Daarnaast staat op schema een bilateraal gesprek met president Andrés Manuel López Obrador van Mexico. De diplomatieke banden met Mexico zullen versterkt worden en er zal oprecht gekeken worden hoe Suriname en Mexico collectief kunnen werken op het gebied van investeringen, handel, uitwisseling van kennis en capaciteitsversterking. “Wij focussen ons niet alleen op de klassieke samenwerking, waarbij men alleen kijkt naar hoeveel geld je hebt binnengebracht”, aldus het staatshoofd.

Na Mexico reist de president vervolgens naar de Verenigde Staten van Amerika (VSA) om daar aanwezig te zijn op de 76ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN). De Caribische leiders zullen via een virtuele meeting delibereren met president Joe Biden van de Constitutionele Republiek, de VSA. Met Amerika zal er gesproken worden over actuele zaken van wereldformaat.

Klimaatsverandering staat hoog op de agenda. “Wij behoren tot de top 10 bedreigde landen, maar we zorgen er ook voor dat de wereld voorzien wordt van zuurstof. Ons Amazone regenwoud levert een enorme bijdrage aan de zuurstofvoorziening.” Maar wat krijgen wij voor terug? Dit is een belangrijke issue, aldus president Santokhi. Het kapitaliseren van onze bossen is van het grootste belang voor de economische ontwikkeling van Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNiet alleen voor klassieke samenwerking naar Celac