maandag 8 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
5
(1)

Niet alle studenten FTW Adek tevreden met online tentamens

lees ook ...

Ruim 70.000 woningzoekenden in Suriname; 22 hectare grond wo...

De regering onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi wil de woningnood die al jaren voortduurt oplossen. Er wordt een terrein van 22 hectare vrijgemaakt voor woningbouw, zegt minister Riad...

Een student, die anoniem wenst te blijven verwijst in een klachtenbrief “namens FTW-studenten” aan de pers naar een uitspraak van minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur enkele weken geleden, dat werken met internet niet verboden maar ook niet verplicht is. Dit moet benadrukken dat niet alle FTW studenten het goedkeuren, dat de tentamens van de Faculteit der Technologische Wetenschappen (FTW) van de Anton de Kom Universiteit online worden afgenomen.

De schrijver van de brief vindt dat er geen rekening wordt gehouden met dat deel van de 800 studenten, die niet beschikken over een goede internetverbinding, een laptop of smartphone.

Ryan Nannan, decaan op de FTW, zegt dat de organisatie van tentamens conform de Universiteitswet een bevoegdheid en aangelegenheid is van de faculteit. “Die bepaalt hoe en waar dat mag gebeuren. Maar niet omdat iets niet werkt voor een groep die naar ons oordeel een kleine groep is, betekent dit dat je een hele grote groep de mogelijkheid moet ontnemen om hun tentamens af te ronden,” benadrukt de decaan verder.

De studenten hebben volgens Nannan ook de vrijheid om het tentamen een ander moment af te leggen. In de brief van de anonieme student wordt gesteld, dat niet alle studenten, deze optie accepteren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNiet alle studenten FTW Adek tevreden met online tentamens