maandag 11 december 2023
24.4 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
1
(1)

Niet alle BAVP opleidingen worden erkend bij de Politie

lees ook ...

Catalyste Plus helpt vrouwen in Nickerie met strategische pl...

De Canadese organisatie Catalyste Plus heeft twee projecten succesvol afgerond in het district Nickerie. De projecten waren gericht op het helpen van vrouwen met het opstellen van strategische plannen...

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft bekend gemaakt dat zij zich niet aansprakelijk stelt voor opleidingen tot Buitengewoon Agent van Politie (BAVP) die door instituten verzorgd worden die niet geregistreerd staan bij de politieorganisatie. Het is gebleken dat er toch personen en instanties zijn die de opleidingen volgen bij bedoelde instituten.

De kandidaten van deze opleidingen zullen niet worden voorgedragen voor beëdiging vanwege het feit dat zowel die opleidingsinstituten als het curriculum onbekend zijn bij het KPS. De politieorganisatie meldt dat bij Beschikking van de Minister van Justitie en Politie de dato 15 januari 1998 no.157, houdende vaststelling van het Reglement Opleiding tot Buitengewoon Agent van Politie, de organisatie van en het toezicht op de opleiding berusten bij de Korpschef van het Korps Politie Suriname.

De politieorganisatie laat nogmaals weten dat in kader van de opleidingen tot Buitengewoon Agent van Politie (BAVP),  zij werkt met drie bedrijven, namelijk:

de Safety & Security Academy Suriname N.V. Oranjelaan 16. Directeur: Schalkwijk Sharon M.Ed. Contactnummer: +5977610100

St.Safety ² – EBOTIS. Voorzitter/Directeur Norah Abigaïl JD. Onderdirecteur Pengel, Giovanni. Secretaris Barron Edward A. Contactnummers: +5978719858/+5978656549. Schietbaanweg (terrein Geertruideschool). Hofstraat 104A (buiten kantooruren/ op afspraak).

N.V. Suriname Security Rangers (N.V. SuSeRa). Allendestraat no.80. Directeur D. Van Broekhoven. Contactnummer 08890842

Indien buiten deze drie bedrijven toch een B.A.V.P. opleiding wordt gevolgd, mag duielijk zijn dat deze niet erkend zijn door de politieorganisatie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNiet alle BAVP opleidingen worden erkend bij de Politie