maandag 26 februari 2024
25 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
5
(2)

Niertransplantatieteam doet finale screening voor operatiemissie in juni

lees ook ...

In de Rechtbank: President Chan vs ondernemer Gerard; Verbod...

Gisteren, woensdag 21 februari, was de rechtszaak in de Rechtbank van Rotterdam, over het veel besproken boek van Gerard van den Bergh, Zaken doen in Suriname, Corruptie op het hoogste niveau. Het boe...

Een delegatie van het niertransplantatieteam van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (AUMC) vertoeft in Suriname. Zij zijn op screeningsmissie en hebben samen met hun collega’s van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) een kennismakingsbezoek gebracht aan gezondheidsminister Amar Ramadhin.

Tijdens de bespreking hebben zij de topman op Volksgezondheid voorgehouden, dat deze periode wordt gebruikt voor de finale screening en het identificeren van alle randvoorwaarden welke belangrijk zijn in aanloop naar de uitvoering van de operatiemissie in de maand juni 2022.

Ramadhin deed een beroep op het team om spoedige feedback te geven aan de leiding van het ministerie als er zich problemen voordoen in de voorbereiding naar de operatiemissie. De bewindsman heeft zijn volledige ondersteuning toegezegd om ervoor te zorgen, dat in juni de eerste transplantaties kunnen plaatsvinden.

Het team bestaat uit een transplantatiechirurg en vier nefrologen, waaronder ook een lokale nefroloog.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNiertransplantatieteam doet finale screening voor operatiemissie in juni