dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
5
(2)

Niertransplantatieteam doet finale screening voor operatiemissie in juni

lees ook ...

Geldsmokkelaar op Johan Adolf Pengelluchthaven aangehouden

Luchthavenautoriteiten hebben onlangs de 39-jarige reiziger Gilberto D. voor overtreding van de Deviezenwet op de J.A. Pengel internationale luchthaven aangehouden. Hij stond op het punt stond af te r...

Een delegatie van het niertransplantatieteam van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (AUMC) vertoeft in Suriname. Zij zijn op screeningsmissie en hebben samen met hun collega’s van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) een kennismakingsbezoek gebracht aan gezondheidsminister Amar Ramadhin.

Tijdens de bespreking hebben zij de topman op Volksgezondheid voorgehouden, dat deze periode wordt gebruikt voor de finale screening en het identificeren van alle randvoorwaarden welke belangrijk zijn in aanloop naar de uitvoering van de operatiemissie in de maand juni 2022.

Ramadhin deed een beroep op het team om spoedige feedback te geven aan de leiding van het ministerie als er zich problemen voordoen in de voorbereiding naar de operatiemissie. De bewindsman heeft zijn volledige ondersteuning toegezegd om ervoor te zorgen, dat in juni de eerste transplantaties kunnen plaatsvinden.

Het team bestaat uit een transplantatiechirurg en vier nefrologen, waaronder ook een lokale nefroloog.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNiertransplantatieteam doet finale screening voor operatiemissie in juni