donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
5
(1)

Niertransplantatie polikliniek in Suriname geopend door Santokhi

lees ook ...

Medewerkers delen ervaring klimaattop met Bureau VIDS

Medewerkers van Bureau VIDS, Shylina Lingaard en Ivana Vincke, hebben onlangs een presentatie gehouden over hun participatie aan de 27ste klimaattop in Sharm-El-Sheikh, Egypte. Zij hebben daarbij hun ...

Chan Santokhi, president van Suriname, heeft gisteren de ceremoniële opening verricht van de polikliniek voor niertransplantaties in het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ). Ziekenhuisdirecteur Manodj Hindori spreekt van een bijzondere dag voor de nierpatiënten in Suriname. “Niemand anders dan president Santokhi heeft ons geïnspireerd om bij onze broeders aan te kloppen voor kennis.”

“Velen verklaarden ons voor gek toen we het hadden over niertransplantatie in het SVZ,” zei Hindori. Hij is ervan overtuigd dat met de ondersteuning van experts uit Suriname en Nederland het kan en gaat lukken. De directeur noemt de opening van de kliniek een eerste tastbaar resultaat van het traject. “Uiteraard beseffen wij dat niertransplantaties complexe operaties zijn die zorgvuldig moeten worden uitgezet en veilig moeten worden uitgevoerd.”

Dit werd nogmaals benadrukt door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, die directeur Hindori op het hart drukte om alles in place te brengen voor het moment zijn instelling zal overgaan tot het uitvoeren van nieroperaties, omdat het gaat om een grote verantwoordelijkheid.

Er is op instructie van president Santokhi aangeklopt bij het Diaspora Medisch Team uit Nederland. Dokter Pranobe Oemrawsing van het Diaspora Medisch Team is evenals andere betrokken deskundigen overtuigd van het succes dat met de kliniek geboekt zal worden. De specialisten hebben deskundigheid opgebouwd door jarenlang onderzoek binnen de zorgsector. Ook is er kennis en ervaring opgedaan in onder andere Suriname, Nederland en Aruba.

De experts hebben zorgprogramma’s ontwikkeld en eerder toegepast in complexe situaties, dus zullen ook de niertransplantaties in Suriname onderwerpen aan kwalitatieve, innovatieve en efficiënte zorgverlening.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNiertransplantatie polikliniek in Suriname geopend door Santokhi