zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
5
(1)

Nierdialysepatiënten trekken aan de bel

lees ook ...

OBS reageert op uitspraken van minister Orie

De organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) vond het nodig een persconferentie te beleggen om te reageren op uitspraken die minister Henry Orie van Onderwijs, wetenschap & Cultuur dee...

Nierdialysepatiënten bevinden zich nu in een levensbedreigende situatie door de actie van de verpleegkundigen. Ze kunnen niet meer optimaal worden behandeld, terwijl de verzekering niet alle kosten van deze behandeling dekt. De actie is het gevolg van het handelen van de overheid. Deze patiënten lieten zich horen in het programma Magazine4 van mediahuis abc.

De overheid heeft de prestatietoelage nog niet uitbetaald aan deze medewerkers, die van heinde en ver komen om hun taak te verrichten. Hun werkdruk is ook enorm hoog, omdat veel collega’s het land hebben verlaten. Verpleegkundigen van het Nationaal Nierdialyse Centrum maken volgens de voorzitter van de belangenorganisatie van deze patiënten, Robert Knott, lange uren. De overheid ”solt met belangen van de zieke mens…”, door de verpleegkundigen niet uit te betalen. Andere patiënten hebben ook hun misnoegen geuit over deze gang van zaken.

De patiënten ondersteunen de verpleegkundigen, omdat hun lot afhangt van het functioneren van deze groep. Zij moeten al duizenden neertellen voor medicatie, dat niet betaald wordt door hun verzekering. De acties kunnen worden verscherpt, indien de verpleegkundigen niet worden uitbetaald. Patiënten verwachten veel ellende hiervan en hopen dat de overheid zijn werk zal doen ”zoals het hoort”.

Bron: Ampies Broadcasting Corporation

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNierdialysepatiënten trekken aan de bel