zaterdag 1 oktober 2022
27.7 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(1)

Nierdialyse patiënten tussen leven en dood

lees ook ...

Santokhi discusses old age pension gap with former Surinames...

President Chan Santokhi had a meeting on Wednesday with a delegation from The Umbrella Body Combating AOW Gap Surinam ex-Kingdom (HOOB) The delegation was led by the foundation chairman, Dennis Belfor...

SZF-verzekerden die behandeld worden  door het  Brahma Dialysecentrum leven sinds vrijdag in onzekerheid. Kwok Choy, directeur van Medilab waaronder Brahma valt, is het wachten op achterstallige betalingen moe en vind het noodzakelijk te stoppen met de behandeling totdat het geld is gestort.  Na een gesprek met SZF-directeur Amar Randjitsing  is dit met twee weken uitgesteld, maar daarmee is het gevaar nog niet helemaal geweken.

Ranjitsing weet niet precies hoeveel het te betalen bedrag is. Het SZF is nu bezig de achterstand te inventariseren. Waarschijnlijk loopt het naar zijn mening  in de miljoenen. Toch is hij ervan overtuigd dat dit zal worden weggewerkt, en daarom mogen cliënten volgens hem na het gesprek met Kwok Choy, met een gerust hart  naar Brahma.

Patiënten moet drie keer per week aan de machine voor dialyse. Niemand kan dat uitstellen. Belanghebbenden weten niet wat de beslissing over twee weken zal zijn. “Dit is verschrikkelijk wat ons overkomt. Ze moeten een oplossing vinden”, klinkt het.

Lotgenoten van andere verzekeringsmaatschappijen leven mee. “Ik zit een beetje goed, maar dit is stressend. We stressen omdat we ook bloeddruk- en suikerpatiënten zijn. Als we niet dialyseren gaan we dood.” Kwok Choy is niet bereikt voor commentaar. “Het is nu druk” was de reactie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNierdialyse patiënten tussen leven en dood