woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Nickerie’s landbouw gered: EBS-monteurs herstellen pompgemaal Wakay

lees ook ...

Een technisch team, bestaande uit monteurs van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), heeft erin geslaagd om binnen vijf dagen een van de uitgevallen pompen in het pompgemaal Wakay weer operationeel te krijgen. De afgelopen weken werd het district Nickerie getroffen door een gebrek aan irrigatiewater voor de landbouw, veroorzaakt door een storing in een van de twee werkende pompen in het pompgemaal Wakay. Dit vormde een ernstige bedreiging voor bijna 30.000 hectare rijstvelden die dit seizoen in Nickerie zijn ingezaaid.

Op dinsdag 6 februari 2024 vertrok minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij met een delegatie naar Wakay en stelde een technisch team onder leiding van Armand Bipat van de EBS in om zo snel mogelijk minstens één pomp weer operationeel te maken. De monteurs van de EBS zijn direct aan het werk gegaan en zijn erin geslaagd om binnen vijf dagen pomp 4 op te starten. Ook zijn er verbeteringen aangebracht aan pomp 1, die al draaide, om de pompcapaciteit te verhogen.

Het technische team is ook bezig met het gereedmaken van een derde pomp om de irrigatiewatervoorziening naar verschillende polders aan de linkeroever van de Nickerierivier te verbeteren. Voor een structurele oplossing met betrekking tot de irrigatiewatervoorziening vanuit Wakay zullen dit jaar nog twee nieuwe pompen worden geïnstalleerd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNickerie's landbouw gered: EBS-monteurs herstellen pompgemaal Wakay