donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
0
(0)

Nickerie wordt met man en macht beschermd tegen wateroverlast

lees ook ...

Suriname bereidt zich voor op negende volks- en woningtellin...

Het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) heeft de eerste stappen gezet in de voorbereidingen voor de negende volks- en woningtelling in Suriname. Momenteel zijn ABS-medewerkers bezig met veldwerk ...

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich samen met de ministeries van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en Openbare Werken (OW), ingezet om belangrijke beschermingswerken zoals de lekbeteugelingsdam en de waterspiegel in de Nannizwamp in Nickerie op peil te houden om het district te behoeden tegen wateroverlast. Maar voor het binnenland van Suriname heeft men zich helemaal niet ingezet om hen te behoeden tegen overstroming.

Volgens Landbouw-directeur Soedeshchand Jairam is er constant overleg tussen de ministeries en de respectieve districtscommissarissen tezamen met hun werkarmen. Het waterpeil wordt gemonitord en er worden activiteiten ontplooid om de miljoenen liters zwampwater sneller en in grotere volumes naar de rivieren te kunnen afvoeren. Het ministerie van LVV heeft machines ingezet om dammen te verstevigen, de natuurlijke afvoeren te verbreden en kustmatige afvoeren aan te leggen.

In de afgelopen tijd is er steeds geprobeerd het waterpeil in de Nannizwamp op een hoogte van 3.21 meter te houden, desondanks wordt er volgens de Landbouw-directeur op dit moment een waterpeil van 3.28 meter opgemeten. “Dat betekent dat er meer druk op de dammen wordt gelegd en dat het soms nodig zal zijn water via boeren hun afvoersystemen uit te lozen, maar er is geen rede tot paniek. Het waterpeil is onder controle,” verzekerd Landbouw-directeur Jairam.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNickerie wordt met man en macht beschermd tegen wateroverlast