dinsdag 21 maart 2023
22.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
5
(1)

Nickerie noteert 50 procent gevaccineerden

lees ook ...

Regering laat weer zien geen dag vooruit te kunnen denken

De prijs voor een busrit is op 14 maart door de overheid ingaande diezelfde datum aangepast, nadat de verhoging geind werd zonder dat de overheid deze oficieel had bekendgemaakt.  De busprijzen zij...

Het district Nickerie steekt met kop en schouders uit boven de districten met 50 procent gevaccineerden, gevolgd door Commewijne en Saramacca die het ook goed doen. Dit is donderdagavond naar voren gekomen tijdens de Covid-persconferentie. Sunita Nannan Panday-Gopisingh, medisch directeur van het ‘s Lands Hospitaal tevens voorzitter Stuurgroep Covid-Communicatie, heeft de cijfers middels tabellen aangetoond.

Ze is ervan overtuigd dat met goede informatie de andere districten ook zullen volgen. Nannan Panday-Gopisingh benadrukte dat met preventie en behandeling er verandering kan komen in de situatie. Het aantal doden tot en 23 september komt op 828.

Inderjeet Jaglal, Operations Manager van het Mungra Medisch Centrum, geeft toe dat Nickerie uitschiet met 50 procent gevaccineerden, maar hij onderkent ook dat het in de rurale gebieden teleurstellend is. Wat nog pijnlijker is dat de basya en kapiteins zich ook niet laten vaccineren. De situatie in het ziekenhuis is momenteel heel erg.

“We zijn haast vol wat patiënten betreft. Het ziekenhuis zit dagelijks met de uitdaging voor zuurstof, welke uit Paramaribo moet komen. Vandaag de dag gebruiken we 30 cilinders per dag en we hebben geen lokale leverancier”, zegt Jaglal.

Hij gaf verder aan dat ook het personeel van het ziekenhuis is getroffen. Negentien zorgverleners zijn uitgevallen, waardoor er een grote druk op de zorg is gekomen. Daarom heeft het ziekenhuis zich tijdelijk teruggetrokken uit de vaccinatiecampagne.

Aloysius Koendjbiharie, hoofd RGD-poli Wonoredjo in Moengo, gaf aan dat volgende week gestart zal worden met sneltesten op verschillende plaatsen. Alle districten beschikken over een RGD-faciliteit, behalve Brokopondo en Sipaliwini. Hij is van plan meer bekendheid te geven aan deze klinieken. De tijden zullen ook verruimd worden, zodat het toegankelijker wordt voor de samenleving om zich te laten inenten.

Marowijne heeft een lage dekking. “Wij hebben een project ingediend bij het ministerie van Volksgezondheid om te gaan kijken hoe wij de mensen die moeilijk bereikbaar zijn, kunnen helpen”, zei Koendjbiharie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNickerie noteert 50 procent gevaccineerden