zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
0
(0)

52 procent begroting LVV naar Nickerie

lees ook ...

Valse “inspecteurs van politie’ bij vuurwapenve...

De Recherche van Regio Paramaribo heeft op dinsdag 14 mei jongstleden tijdens “Operatie Zero Tolerance”,  twee verdachten, die zich voordeden als inspecteur van politie bij aanvragers van vuurwapenver...

De eerste nieuwe pomp van het pomgemaal Wageningen is door minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vandaag in gebruik genomen onder de ogen van de boeren uit het district Nickerie. Binnen 16 maanden moeten de twee overige pompen in Wageningen ook vervangen zijn.

De districtscommissaris (dc) van Nickerie, Senrita Gorbardhan, Assemblee leden van Nickerie, directieleden en medewerkers van de bedrijven Buro CITE,  engineering consultant in Paramaribo en Kuldipsingh N.V., woonden dit moment bij. De pompen zijn gekocht uit een lening van de staat Suriname bij de Exim bank of India voor 8.6 miljoen Amerikaanse Dollars en zijn gebouwd door het Indiaas bedrijf Kilosker Brothers Limited N.V. Jarick Waaijer, directielid Cite, gaf mee dat na 70 jaar de pomp vervangen is. Wat het bedrijf aan werkzaamheden aannam was een uitdagende klus, maar is toch met succes voltooid.

Wesley Hensen, één van de oudste boeren van Wageningen sprak zijn dank uit mede namens de boeren van het rijstdistrict. “Minister laat uw schijnwerpers schijnen voor de boer van Nickerie, zo is Suriname ook verzekerd van voedsel en zo zal deze unieke vorm van landbouw behouden blijven,” sprak Hensen. Dc Gobardhan meent dat voedselzekerheid een wapen is en met de ingebruikname van de nieuwe pomp is dat voor zeker 15000 hectare meer padie inzaai per seizoen vandaag verzekerd. ”Laten we ons bundelen en dialoog voeren om meerdere resultaten te bereiken,” was de oproep van de burgermoeder van Nickerie.

“Het licht schijnt al, 52 procent van de begroting van het ministerie gaat enkel naar de investeringen in Nickerie. Sinds wij aanzitten hebben wij bergen verzet om Nickerie tot bloei te brengen. En ik mag u vertellen dat de firma’s voor hun geleverde diensten nog geen rooie cent hebben ontvangen,” waren de openingszinnen van de LVV-minister.

“Als alle drie pompen van pompgemaal Wageningen werkende zijn, wilt dat zeggen dat er 30.000 hectaren meer padie inzaai zal zijn per jaar en 100 miljoen Amerikaanse Dollars aan deviezen in ons land. De wereld schreeuwt naar voedsel en wij kunnen middels onze capaciteiten,kennis en kunde voedselzekerheid garanderen. Mag ik u feliciteren met een werkende draaiende pomp,” waren de vastberaden slotwoorden van minister Sewdien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname52 procent begroting LVV naar Nickerie