zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Nickeriaanse boeren kiezen nieuwe waterschapsbesturen

lees ook ...

Nieuwe maatregelen en steun voor DC’s besproken met Pr...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een uitgebreide bespreking gehad met het korps van districtscommissarissen om belangrijke kwesties met betrekking tot de ontwikkeling van de gemeenschappen te ...

Nu al kan geconcludeerd worden, dat de belangstelling van boeren om te participeren in het bestuur en beheer van de landbouw infrastructuur in hun gebied gestaag toeneemt. Deze conclusie wordt getrokken, omdat er voor het nieuwe waterschapsbestuur van de Clarapolder maar liefst 3 lijsten zijn ingediend en het feit dat reeds bij de aanvang van de verkiezingen boeren gereed stonden om te stemmen.

Afgelopen zaterdag hebben boeren in de Van Drimmelen- en Clarapolder in een van de lokalen van Mulo West te Nickerie hun stem kunnen uitbrengen voor het kiezen van nieuwe waterschapsbesturen voor deze gebieden. De afgelopen 4 maanden heeft een commissie ingesteld door minister Parmanand Sewdien van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), onder leiding van districtscommissaris Senrita Gobardhan bergen werk verzet om het verkiezingsproces van de 12 inliggende waterschappen in Nickerie vlot te trekken.

Volgens Gudo van der Kooye community liaisonofficier binnen het Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) was het duurzaam landbouw productiviteit project de grootste uitdaging om de lijsten van belanghebbenden (kiezerslijsten) binnen de verschillende waterschappen volledig te krijgen.

Dit, omdat boeren niet zijn komen opdagen bij de ter inzagelegging. Het voornoemd brengt met zich mee dat op de verkiezingsdag er onvolkomenheden op de lijsten kunnen worden opgemerkt waardoor de stemming kan worden bemoeilijkt.

Voor de verkiezingen van de 12 inliggende waterschappen is binnen het IDB Duurzaam landbouw productiviteit project maar liefst SRD 250.000 ter beschikking gesteld. De verkiezingen van nieuwe waterschap besturen zijn bepalend voor de voortgang van dit project waarbij er 30 miljoen Amerikaanse Dollar zal worden gestopt in de rehabilitatie en verbetering van de Landbouw infrastructuur in Nickerie.

De laatste serie verkiezingen staand gepland voor het weekend van 21 en 22 januari 2023 waarna de nieuwgekozen besturen zaken zoals de legger en het jaarplan in orde moeten maken. Beta Debidien, is bij acclamatie gekozen als voorzitter van het waterschap Van Drimmelenpolder.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNickeriaanse boeren kiezen nieuwe waterschapsbesturen