zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
4
(1)

NH bezig met ordening afvalbeheer bij het mijnen

lees ook ...

De wrange internet tori van Telezuur (1)

Een groot voordeel van een appgroep in groot Paramaribo is dat je snel te weten kan komen of het slecht of niet functioneren van je nutsvoorzieningen (Water, licht, telefoon, internet) alleen voor jou...

Het evaluatieproces van het ‘East Tailings Road Resource(ETR)’ protocol is reeds van start gegaan door het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen(NH). Gisteren, donderdag 23 juni 2022 heeft een delegatie onder leiding van de NH minister, David Abiamofo in het district Brokopondo daar een aanvang mee gemaakt.

Tijdens deze evaluatiemeeting wordt de naleving van afspraken zoals die vervat zijn in het ETR protocol getoetst door de Multi stakeholders platform. Deze afspraken gaan inhoudelijk over het correct naleven van de regels en ontplooiing van de mijnbouwactiviteiten door small scale miners verenigd in de Stichting Makamboa in het ETR gebied te Gross Rosebel. Eén van de afspraken geeft onder andere aan, de bijdrage van de stichting aan het Nieuw Koffiekamp Ontwikkelingsfonds voor duurzame ontwikkeling in het dorpsgemeenschap.

De delegatie bestond verder uit vertegenwoordigers van de ministeries NH en ROS, de bestuursdienst van Brokopondo, DC Mendelzoon, Community Engagement & Development (CED), Ordening Kleinschalig Goud Sector (OKGS), Voorzitter Stichting Makamboa, Jurgen Plein, Kapitein Hermanus Schalwijk van Nieuw Koffiekamp, en vertegenwoordigers van Rosebel Gold Mines. De evaluatie wordt in de maand juli 2022 voortgezet.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNH bezig met ordening afvalbeheer bij het mijnen