dinsdag 20 februari 2024
31 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
0
(0)

Newmont Suriname werkt samen met Ministerie van Volksgezondheid

lees ook ...

LAMAT keert terug naar Suriname voor tweede medische missie

Het medische hulpteam van de Lesser Antilles Medical Assistance Team (LAMAT), bestaande uit Amerikaanse chirurgische en tandheelkundige experts en ondersteunend personeel, keert terug naar Suriname vo...

Deze week vond de officiële lancering van de Public-Private Partnerschap (PPP) van Newmont Suriname LLC (Newmont) met het Ministerie van Volksgezondheid (MvG) voor het vergroten van de weerbaarheid van de Surinaamse gemeenschap en werken aan het herstel van de Covid-19 pandemie.

De samenwerking beoogt tevens het integreren van het beleid ten aanzien van Niet-Overdraagbare Ziekte (NCD) in het beleid van het MvG. Dit project is, zoals eerder gezegd, een samenwerking tussen het MvG en Newmont, dat wordt uitgevoerd door Crown Agents. Crown Agents heeft tientallen jaren ervaring in het ondersteunen van landen en hun gemeenschappen, om praktische oplossingen te ontwerpen en te implementeren, zodat de kwaliteit van gezondheidswerkers verbeterd wordt en mensen met nietoverdraagbare ziekten (NCD); dit omvatte ook hun essentiële steun aan landen tijdens de pandemie.

Newmont stelt dat door middel van deze PPP het bedrijf waarde kan blijven creëren in Suriname. Hierbij is de focus de gebieden waar zij opereert. Voor Newmont zijn alle acties die zijn ondernomen met betrekking tot de Covid-19 pandemie altijd gebaseerd op onze kernwaarden om de landen waar wij opereren te helpen en gemeenschappen te beschermen, mensen te beschermen en te ondersteunen bij het herstellen van de gevolgen van deze pandemie.

Na meer dan twee jaar sinds de Covid-19 pandemie begon, is er veel COVID-19- “vermoeidheid” in het land. De aanpak van het MvG is nu om COVID-19 op te nemen in de bredere agenda voor een gezonde levensstijl en gezondheidssystemen. Met de samenwerking van belangrijke stakeholders in dit proces en de ervaring van Crown Agents willen wij dit doel bereiken.

Vorig jaar hebben Newmont, het MvG en Crown Agents een succesvolle analyse fase afgerond om gaps te identificeren. Er zijn vier belangrijke aandachtsgebieden geïdentificeerd: verbetering van de integratie van COVID-19 in routinematige
facilitaire diensten, de terughoudendheid van het vaccin tegen Covid-19 bij gezondheidswerkers aanpakken, het beheer van de supply chain netwerk en de opslagcapaciteit verbeteren en versterking van communicatie over gedragsverandering (BCC), coördinatie en berichtgeving rond COVID-19.

Newmont Suriname’s Senior Director voor Externe Betrekkingen, Shirley Sowma-Sumter, zei: “Newmont zal samenwerken met lokale overheden, medische instellingen, en niet-gouvernementele instellingen om ervoor te zorgen dat haar financiële contributie een maximale positieve impact heeft en degenen bereikt die deze het hardst nodig hebben. Ons doel is om waarde te creëren en levens verbeteren door duurzame en verantwoorde mijnbouw.

Tot op dit moment, heeft Newmont USD 3.3 miljoen bijgedragen aan COVID-19 steun aan Suriname waarvan USD 1.3 miljoen als onderdeel van deze PPP met het MvG. De COVID-19 contributie van Newmont de afgelopen twee jaar was in de vorm van medische apparatuur, persoonlijke beschermingsmiddelen aan gezondheidsautoriteiten, waaronder ziekenhuizen, de RGD en de Medische Zending, distributie van voedselpakketten aan gemeenschappen rondom Merian en medische voorzieningen in Paramaribo en de omliggende gemeenschappen van Merian. Deze fondsen maken deel uit van een wereldwijd initiatief ten bedrage van USD 20 miljoen dat in april 2020 door Newmont is aangekondigd met als doel gastlanden helpen om hun bevolking te beschermen en te herstellen van de gevolgen van de pandemie.

Newmont kijkt uit naar een continuering van de goede samenwerking met het MvG, Crown Agents en alle relevante belanghebbenden om positief en duurzaam gezondheidsgedrag te bevorderen door middel van dit initiatief, dat als katalysator dient voor langdurige weerbaarheid van de Surinaamse bevolking.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNewmont Suriname werkt samen met Ministerie van Volksgezondheid