vrijdag 12 augustus 2022
26.3 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

Newmont Suriname werkt niet meer samen met verdachte artsen

lees ook ...

Markoesatraining voor telers van Powakka

De afgelopen week vond er een 2-daagse training over markoesa teelt plaats in het dorp Powakka in het kader van het Minor Fruits project welke onderdeel is van het Agricultural Competitiveness Program...

 Een werknemer en een gezinslid van Multinational Newmont hebben medische ontucht gerapporteerd van de artsen M.B. en U.E. Het bedrijf is een intern onderzoek begonnen naar de verrichtingen van deze artsen. Tijdens het onderzoek is de samenwerking met de medici stopgezet en de polikliniek waar zij werkzaam zijn. Personeelsleden mogen voorlopig ook geen gebruik meer maken van de diensten van deze artsen.

“Wij verrichten een gedegen en onafhankelijk onderzoek naar deze rapportages,” zegt het bedrijf in een rondschrijven. Er is nu geen samenwerking meer met de praktijk waaraan M.B. is verbonden. Ook met U.E die aan een laboratorium is verbonden is er geen samenwerking tot er een beslissing genomen kan worden na het onderzoek.

Het bedrijf is fel tegenstaander van elke vorm van seksueel molest in welke vorm dan ook, door wie dan ook, en verwerpt deze. Werknemers worden opgeroepen om bij sexuele intimidatie, elkaar te ondersteunen.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is reeds op de hoogte van deze mogelijke medische ontucht gesteld. Hij heeft het afgekeurd, en raadt de slachtoffers aan om ook de directeur van het ministerie van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul, op de hoogte te stellen, zodat er officieel een onderzoek kan worden ingesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNewmont Suriname werkt niet meer samen met verdachte artsen