vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Newmont Suriname tevreden over maatschappelijke betrokkenheid

lees ook ...

President: Call for justice is great

On his Facebook page, President Chan Santokhi discusses the crimes from December, which are remembered today. He observes that there is a strong demand for justice. The value of the rule of law must b...

Het internationaal mijnbouwbedrijf, Newmont, is tevreden over haar maatschappelijke betrokkenheid en bijdrage in 2021. Sr. Director External Relations, Shirley Sowma-Sumter, geeft aan dat het bedrijf heeft geïnvesteerd in het welzijn van de Surinaamse bevolking.

Het afgelopen jaar heeft Newmont op verschillende gebieden een bijdrage geleverd; waaronder haar “local content”-beleid, community investeringsstrategie en Covid-19. Daarnaast heeft zij ook een vitale rol gespeeld in het Bruto Binnenlands Product van Suriname, de nationale werkgelegenheid,  personeels- en leveranciersontwikkeling, de reële economie, infrastructuur en de kleinschalige mijnbouw.

Newmont biedt directe werkgelegenheid aan ongeveer 2.000 personen. Als onderdeel van Gezondheid en Welzijn heeft Newmont het CURE-project in 2021 opnieuw met succes uitgevoerd. De donaties worden geschat op US$ 946.642.

Betreffende de Covid-19 pandemie heeft Newmont tot nu toe ongeveer US$ 2.000.000 gedoneerd aan gezondheidsautoriteiten en medische instellingen in Suriname. Deze donaties zijn via de Covid-19 Ondersteuningsfonds aan Suriname verstrekt.

In een document gepubliceerd op de website van Newmont, kunnen bezoekers een gedetailleerd overzicht zijn van al haar contributies.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNewmont Suriname tevreden over maatschappelijke betrokkenheid