donderdag 28 september 2023
26.6 C
Paramaribo
17.6 C
Amsterdam
0
(0)

Newmont Suriname tevreden over maatschappelijke betrokkenheid

lees ook ...

Santokhi huldigt 326 personen bij Dag van Nationale Verbroed...

President Chandrikapersad Santokhi benadrukte op zondag 24 september tijdens de viering van de Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid het belang van eenheid tussen de diverse bevolkingsgroepen in ...

Het internationaal mijnbouwbedrijf, Newmont, is tevreden over haar maatschappelijke betrokkenheid en bijdrage in 2021. Sr. Director External Relations, Shirley Sowma-Sumter, geeft aan dat het bedrijf heeft geïnvesteerd in het welzijn van de Surinaamse bevolking.

Het afgelopen jaar heeft Newmont op verschillende gebieden een bijdrage geleverd; waaronder haar “local content”-beleid, community investeringsstrategie en Covid-19. Daarnaast heeft zij ook een vitale rol gespeeld in het Bruto Binnenlands Product van Suriname, de nationale werkgelegenheid,  personeels- en leveranciersontwikkeling, de reële economie, infrastructuur en de kleinschalige mijnbouw.

Newmont biedt directe werkgelegenheid aan ongeveer 2.000 personen. Als onderdeel van Gezondheid en Welzijn heeft Newmont het CURE-project in 2021 opnieuw met succes uitgevoerd. De donaties worden geschat op US$ 946.642.

Betreffende de Covid-19 pandemie heeft Newmont tot nu toe ongeveer US$ 2.000.000 gedoneerd aan gezondheidsautoriteiten en medische instellingen in Suriname. Deze donaties zijn via de Covid-19 Ondersteuningsfonds aan Suriname verstrekt.

In een document gepubliceerd op de website van Newmont, kunnen bezoekers een gedetailleerd overzicht zijn van al haar contributies.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNewmont Suriname tevreden over maatschappelijke betrokkenheid