dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
5
(3)

Newmont Suriname financiert bouw voor multifunctioneel politiebureau

lees ook ...

President Santokhi is presented with a national award Trinid...

Trinidadian businessman Surujdeo Mangaroo traveled specifically to Suriname to present our president with a steelpan. On November 22, 2022, this Trinidadian national emblem was given to President Sant...

De minister van Justitie en Politie (Juspol), Kenneth Amoksi, heeft de commissie, ‘Multifunctioneel bureau Justitie en andere diensten Snesiekondre’ geïnstalleerd. De commissie zal zich buigen over de bouw van een multifunctioneel bureau voor justitie te Snesiekondre. 

De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de ministeries van Juspol, Openbare Werken en Volksgezondheid, het Korps Politie Suriname, het districtscommissariaat Sipaliwini, het traditioneel gezag en Newmont Suriname. Dit project zal gefinancierd worden door de goudmaatschappij Newmont Suriname, omdat  het bedrijf zo goed als mogelijk invulling probeert te geven aan haar sociale verantwoordelijkheid en een deel van haar winsten uit de goudwinning laat terugvloeien naar de gemeenschap. Het gaat om een schenking van een multifunctioneel politiebureau aan de gemeenschap van Marowijne.

Minister Amoksi hoopt dat de bouw hiervan een bijdrage zal leveren aan het veiligheidsgevoel van de bewoners te Snesiekondre en omgeving en dat er in het kader van rechtsbijstand het rechtsgevoel zal toenemen. De voorzitter van de commissie, Paul van Dun, vindt dat met dit project de bereikbaarheid van de verschillende diensten een belangrijke rol zal spelen in deze leefgemeenschap.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNewmont Suriname financiert bouw voor multifunctioneel politiebureau