maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Newmont Suriname betuigt medeleven na tragisch mijnbouwongeval

lees ook ...

Nachtelijke brand verwoest woning en voertuig in Wanica; Fam...

Een laagbouwwoning aan de Zuurzakweg te Santo Boma in het district Wanica is volledig afgebrand, samen met een voertuig dat in de garage stond geparkeerd. De vrouw des huizes liep brandwonden op aan h...

Newmont Suriname heeft met grote verslagenheid kennisgenomen van het tragische mijnbouwongeval dat op maandag 20 november plaatsvond in het kleinschalige mijnbouwgebied te Matawai in Brokopondo en in Sipaliwini bij Sela kiiki. Bij de instorting van een mijnschacht zijn meerdere mensen om het leven gekomen.

“Onze gedachten gaan uit naar de getroffen gemeenschappen in Suriname, evenals naar alle andere belanghebbenden die door dit ongeluk zijn getroffen,” aldus Newmont Suriname. “De veiligheid en het welzijn van individuen die actief zijn in de mijnbouwsector moeten voorop staan. Dit incident benadrukt de noodzaak voor mijnbouwbedrijven, de overheid en alle relevante belanghebbenden om inspanningen te intensiveren en strenge veiligheidsmaatregelen te benadrukken in de kleinschalige mijnbouwsector.”

Newmont Suriname is een inclusieve burger en draagt bij aan de ontwikkeling van Suriname op een verantwoorde manier. Het bedrijf is toegewijd aan samenwerking met gevestigde instanties om ondersteuning te bieden aan getroffen gemeenschappen.

“We blijven de situatie nauwlettend volgen en zijn klaar om hulp te bieden waar nodig,” aldus Newmont Suriname. “Onze gedachten zijn bij de slachtoffers, hun families en de gehele Surinaamse gemeenschap.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNewmont Suriname betuigt medeleven na tragisch mijnbouwongeval