zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Newmont Suriname benadrukt lokale arbeidsvoorkeur tijdens presentatie aan minister

lees ook ...

Auto die de Saramaccarivier inreed met lichaam erin aangetro...

De auto van Sharon I., die gistermorgen in de Saramaccarivier reed, is boven water gehaald. In het voertuig werd haar lichaam gevonden. Het motief voor haar beslissing om een einde aan haar leven ...

Newmont Suriname LLC heeft onlangs minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) uitgebreid geïnformeerd over arbeidsaangelegenheden binnen het bedrijf. De Delfstoffenovereenkomst met Newmont verplicht het bedrijf om jaarlijks verslag uit te brengen aan het ministerie over arbeidsafspraken.

De minister werd tevreden gesteld door het verslag dat in de vorm van een PowerPointpresentatie werd gepresenteerd, nadat het eerder als een uitgebreid document was verstrekt. Newmont Suriname werd vertegenwoordigd door Shirley Sowma-Sumter, Senior Director External Relations, en Andy Kromodihardjo, Human Resources Manager.

Minister Mac Andrew was verheugd te horen dat het bedrijf bij het werven van arbeidskrachten de voorkeur geeft aan Surinamers, met speciale aandacht voor personen uit lokale gemeenschappen, inclusief vrouwen. Hij waardeerde ook het initiatief van het bedrijf om hoogwaardige trainingen aan te bieden aan het personeel en ondernemerschap binnen de lokale gemeenschap te stimuleren.

Naast arbeidsaangelegenheden informeerde Newmont Suriname de bewindsman ook over andere ontwikkelingen en zaken binnen het bedrijf. De presentatie bood een gelegenheid voor open communicatie tussen de overheid en de particuliere sector, waardoor een beter begrip en samenwerking mogelijk werd gemaakt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNewmont Suriname benadrukt lokale arbeidsvoorkeur tijdens presentatie aan minister