woensdag 21 april 2021
27.1C
Paramaribo
10.9C
Amsterdam
0
(0)

Newmont schenkt auto’s aan JUSPOL

lees ook ...

Ministerie ROS geeft 12 organisaties sportmateriaal

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft op woensdag 14 april 2021 aan 12 buurt- en sportorganisaties die op basis van een toetsing waren geselecteerd, sportmateriaal overhandig...

Het goudwinningsbedrijf Newmont heeft gisteren 25 februari, drie voertuigen overgedragen aan het Ministerie van Justitie en Politie(Juspol). Deze voertuigen zijn ten behoeve van het Korps Politie Suriname (KPS) om de politiezorg te helpen garanderen. De overdracht vond plaats op het kabinet van Vicepresident(VP) Ronnie Brunswijk.

Het Ministerie van Justitie en Politie is geruime tijd in onderhandeling met Newmont over hoe verder invulling te geven aan de Memorandum of Understanding (MoU), die op 11 december 2020 tussen Newmont en het ministerie is ondertekend. Deze MoU betreft de politiezorg in het zuidoosten van Suriname en de handhaving van de openbare orde en veiligheid in het gebied. Volgens minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft Newmont nu aangegeven te zullen ondersteunen met de bouw van een politiepost en een medische post te Snesi Kondre. Het gebrek aan deze twee belangrijke zaken kwam naar voren tijdens een bezoek van minister Amoksi aan Langatabiki en omgeving, in december 2020.

Korpschef Roberto Prade die met een deel van de korpsleiding aanwezig was bij de overdracht, zei heel blij te zijn met de schenking. “Newmont heeft getoond dat zij een goede partner is en zich niet heeft laten beïnvloeden door zaken die zich in het verleden hebben voorgedaan. De voertuigen zullen worden ingezet voor de nodige doeleinden”. Aldus de Korpsschef. VP Brunswijk bedankte namens de regering, Newmont voor de goede samenwerking met Juspol. De meeting werd afgesloten met de symbolische overhandiging van de sleutels van de voertuigen aan VP Brunswijk. De VP overhandigde deze aan de justitieminister, waarna de korpschef het beheer over de voertuigen kreeg.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNewmont schenkt auto's aan JUSPOL