woensdag 10 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

Newmont ondersteunt Suriname

lees ook ...

Suriname mag rekenen op US$ 3 miljoen steun van Japan

Suriname had via het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), vanwege de bijzondere wateroverlast landelijk, diplomatieke nota’s doen uitgaan v...

Newmont Suriname schenkt een eenmalige en vrijwillige solidariteitscontributie  van tien miljoen US dollar  om de financiële crisis in Suriname te verlichten.  De  financiële crisis is verergerd door  de corona pandemie. Ook de inkomstenbelasting van 2021 wordt vooruit betaald. Er wordt benadrukt dat het bedrijf daarvoor geen enkel voordeel  ontvangt van Suriname. De multinational wil slechts de liguiditeitspositie van de overheid versterken. Dit is wat Newmont heeft bekendgemaakt in een persbericht.                 

Shirley Sowma-Sumter, senior Director External Relations, heeft aangegeven dat Newmont alleen wil bijdragen aan herstel van de Surinaamse economie. “Het doel van Newmont is om waarde te creëren en levens te verbeteren door middel van duurzame en verantwoorde mijnbouw. Dit is de basis van al onze acties”, zegt zij.

De solidariteitsbijdrage  van Newmont bestaat uit twee delen: een vrijwillige eenmalige solidariteitscontributie en geplande vooruitbetalingen van inkomstenbelastingen. De tien miljoen US dollar is een extrabijdrage op de reguliere belasting betalingen die Newmont aan Suriname doet. “Om goed toezicht en goed bestuur te verzekeren, zal deze bijdrage in overeenstemming zijn met alle vereiste wet- en regelgeving en als staatsinkomsten op de bankrekening van de Republiek Suriname worden gestort.”

Er  wordt gesteld, dat Suriname zich schriftelijk heeft gecommitteerd aan onder meer strikte naleving van de Comptabiliteitswet 2019 en de toepasselijke anticorruptie regelgeving. Newmont wil ook  de voorlopige inkomstenbelasting 2021 vooruit  betalen vóór de respectieve wettelijke betalingstermijnen. Het bedrijf gelooft dat daarmee, in het verlengde van de eenmalige solidariteitscontributie, kan worden bijgedragen aan het versterken van het fiscale budget en de liquiditeitspositie van de regering.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNewmont ondersteunt Suriname