Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Newmont moet voor de rechter gesleept worden

Geplaatst

op

Esleur

Erlan Sleur van de milieu organisatie Pro-Bios kan zich niet voorstellen dat een bedrijf als Newmont een gevaarlijke stof als Ammonium Nitraat in of nabij een woonwijk opslaat. “Een bedrijf notabene”, benadrukt hij, “dat verantwoordelijk is voor meerdere milieurampen in de wereld.”

Sleur vindt het misdadig dat zo een bedrijf een vergelijkbare hoeveelheid van deze stof als in Beiroet(2500 ton) vlakbij een woonwijk opgeslagen heeft. “Deze bedrijven”, geeft hij aan, “hebben op verschillende plaatsen in Paramaribo en het binnenland kantoren en andere terreinen, maar ze kiezen er niet voor de zeer gevaarlijke stof daar op te slaan, maar in een woonwijk. Een betere optie zou zijn voor zo een grote hoeveelheid Ammonium Nitraat, die bijvoorbeeld op te slaan in een uitgewerkte mijn, zodat bij een eventuele ontploffing de energie daarvan wordt geabsorbeerd door de aarde. Dit natuurlijk naast de normale in acht te nemen veiligheidsprotocollen. Bij een explosie zou het hoofdbureau van politie dat vlakbij is, worden weggevaagd evenals alles dat in de buurt is.”

“Deze grote mijnbouwbedrijven houden ons gewoon voor de gek door zogenaamd volgens veiligheidsprotocollen zulke hoeveelheden gevaarlijke stoffen op te slaan in de stad. Ook Haukes zou moeten weten dat het niet kan”, geeft Sleur aan. “Ze zouden voor de rechter gesleept moeten worden, want ze weten wat de gevaren zijn.” – culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
R.J.F.
woensdag 12 augustus 2020 09:57

Mr. Sleur heeft 100% gelijk. Ik snap ook niet of het de overheid niet door is gedrongen dat er met de veiligheid van burgers etc.door bedrijven geen rekening wordt gehouden. De schatrijke personen, aandeelhouders, directeuren etc. die bedrijven bezitten, beheren, bouwen en ergens, waar dan ook neerzetten, wonen niet dichtbij zulke gevaarlijke opslagplaatsen, maar in gebieden/ plekken, die erg veilig zijn. Want niks mag hun gebeueren als er iets zou misgaan. Ze moeten naar mijn oordeel zeker anders, dus rechtvaardig gaan denken en opereren, ten opzichte van burgers en onze wereld. Aan de andere kant, moet de overheid altijd rekening… Lees verder »Advertentie

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Radio SRS slachtoffer van roofoverval

Geplaatst

op

463d7a80c4e3e821133932baa66cf5c1

Gisterochtend vroeg tegen 03.30 werd de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) binnengedrongen door gewapende criminelen nadat zij de bewaker hadden overvallen.

De criminelen maakten een brandkast buit met daarin een geldsbedrag. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er nog meer is gestolen.

De bewaker liep bij de beroving  geen letsels op. Het is nog  niet bekend of de overval werd gepleegd door één of meerdere criminelen en of er al verdachten in beeld zijn  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen