dinsdag 25 juni 2024
24.6 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Newmont helpt Healthy Lifestyle-Officer programma

lees ook ...

Verkiezingen 2025: voorbereidingen in volle gang

De voorbereidingen voor de verkiezingen van 25 mei 2025 zijn in volle gang en de spanning begint toe te nemen. Politieke partijen die de afgelopen tijd nauwelijks van zich lieten horen, komen nu in de...

Newmont wil in samenwerking met Crown Agents het Healthy Lifestyle-programma dat in 2022 door gebrek aan middelen stil kwam te liggen nieuw leven inblazen. Het bedrijf heeft aandachtsgebieden, die nauw aansluiten bij de uitgangspunten van het vrijwilligersprogramma. Samen met de officers  hoopt het bedrijf een waardevolle bijdrage te leveren. Men wil dit programma landelijk uitvoeren.

In dit programma geven jongeren gezondheidsinformatie in de ruimste zin des woords door aan hun peers. Twintig ‘change agents’ zijn getraind om interactieve sessies te verzorgen en onbaatzuchtig  mee te werken aan een gezonde leefomgeving. “Dit betekent niet alleen gezond eten en bewegen, maar ook gezond denken en gezond handelen,” zegt CCPR.  Healthy Lifestyle Officers zijn nu te vinden in Wanica, Paramaribo, Commewijne, Nickerie en Commewijne.

Officers zullen ook in andere districten worden getraind. Sinds maart zijn er interactieve sessies gehouden in Marowijne. Buurtcentra en sportclubs zullen ook worden bezocht. “Bewustwording op het gebied van volksgezondheid bewerkstelligen en de weerbaarheid van de jongeren vergroten dragen bij aan een gezonde samenleving in ons land”, zegt CCPR.

In Utopia zijn op 5 mei presentaties verzorgd aan actoren uit de gezondheidssector en bedrijfsleven, omdat  samenwerking tussen de private en publieke sector op dit gebied noodzakelijk is om zulke programma’s tot hun recht te laten komen. Healthy Lifestyle maakt deel uit van een aantal projecten die gaande zijn, maar ook van anderen, die nog opgestart moeten worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNewmont helpt Healthy Lifestyle-Officer programma