woensdag 29 mei 2024
30 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Newmont en Adek tekenen Memorandum of Understanding

lees ook ...

Overlijden van Lugéne Lewis en voortvluchtige status Kempes ...

Lugéne Lewis, een van de veroordeelden in de 8 decemberstrafzaak, is in oktober 2021 in Paramaribo overleden. Kenneth Kempes, een andere veroordeelde, is onvindbaar; hij heeft de Nederlandse nationali...

Vrijdag jongstleden tekenden Newmont Suriname, LLC (Newmont) en de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) een Memorandum of Understanding (MOU). In deze partnerschap wil men de uitwisseling van kennis en expertise binnen de goudmijnsector faciliteren. De partners hebben als doel ook het realiseren van duurzame ontwikkeling op het oog.

In de MOU zijn onder andere vastgelegd: het creëren van een robuust talent pipeline voor de toekomstige werkgelegenheidsbehoeften van het bedrijf; bijstand bij de ontwikkeling van collegemateriaal; het bieden van stageplekken aan studenten van AdeKUS door middel van stages, alsook afstudeerprogramma’s en technische begeleiding.

Studenten van de Technologische Faculteit en de Faculteit Wis- en Natuurkundige wetenschappen zullen door Newmont in de gelegenheid gesteld worden om gestructureerde, industrie specifieke ervaring en praktische kennis op te doen.

Newmont maakte in een persbericht bekend, dat studenten praktijkervaring in de goudmijnindustrie zullen opdoen, waardoor de kloof tussen academisch leren en de praktijk zal worden overbrugd.

Shirley Sowma-Sumter, Sr. Director External Relations van Newmont Suriname deelde mee, dat dit partnerschap aansluit bij de kernwaarden en verantwoordelijkheid van Newmont. Het bedrijf wil duurzaam gemeenschapsontwikkeling in de gebieden waarin zij activiteiten uitvoert bevorderen.

Shanti Venetiaan is bestuursvoorzitter van AdeKUS. Zij gaf te kennen dat  de Anton de Kom Universiteit al goede samenwerkingsverbanden heeft opgebouwd met lokale bedrijven. “Met dit partnerschap hopen we mogelijkheden te creëren voor studenten om internationale praktijkervaring op te doen, zowel aan de Universiteit als bij Newmont.”

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNewmont en Adek tekenen Memorandum of Understanding